До бржих и прецизнијих анализа: Нова савремена медицинска опрема за дом здравља у Мионици

0
664

Општина Мионица донирала је нову опрему за Дом здравља Мионица укупне вредности 569 хиљада динара.

Лабараторија мионичког Дома здравља од сада је богатија за ЦРП апарат посебно прилагођеног за узимање узорака код беба, ролере за мешање узорака и читаче трака за урин, док Служба физикалне медицине и рехабилитације у Бањи Врујци располаже са вишеструјним апаратом за електро терапију.

-Лабараторија Дома здравља је сада технички веома добро опремљена најсавременијим апаратима који омогућавају пружање бржих, квалитетнијих и ефикаснијих услуга свим пацијентима. Наша здравствена установа сада има могућност да пружа квалитетне услуге примарне здравствене заштите својим корисницима, а са друге стране амбуланта у Бањи Врујци полако постаје препознатљива у области здравственог туризма пружајући услуге физикалне медицине и рехабилитације – рекао је Јанковић.

Председник мионичке општине обишао је радове на изградњи Терапијског центра за мултиплусклерозу који се гради поред амбуланте у Бањи Врујци. Објекат површине 600 метара квадратних поседоваће 10 смештајних јединица са укупно 20 лежаја и затвореним базеном. Очекује се да инвестиција вредна 48 милиона динара буде завршена у априлу 2019. године.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име