NOVA NAGRADNA IGRA U SRBIJI: Ne bacajte fiskalne račune, jer država deli stan, automobil i druge manje nagrade!

0
589

Građani Srbije mogu već od 1. januara da počnu da skupljaju fiskalne račune kako bi učestvovali u nagradnoj igri koju organizuje država i kao glavnu nagradu osvojili stan u Beogradu!

nagradna igra
Foto: Kurir / Marina Lopičić

Prvi krug biće završen u martu, kada se očekuje i izvlačenje nagrada. Do kraja 2017. biće najverovatnije održana još dva kruga nagradne igre, a sve u cilju podsticanja borbe protiv sive ekonomije i podizanja svesti građana o značaju uzimanja fiskalnih računa.

Kako navode u Vladi Srbije, stanovi, kao glavna nagrada, već su obezbeđeni –

“Najveći deo novca izdvojila su javna preduzeća koja imaju dobit, tako da je prvi ciklus nagradne igre pokriven. Izvesno je da ćemo kao nagrade imati, pored stana, i nekoliko automobila, i to najverovatnije “fijat 500L”, porodična putovanja na Zlatibor, staru planinu i još neke destinacije u Srbiji, kao i mnogobrojne manje nagrade, telefone, tablete, televizore, vaučere za kućne aparate, hranu i slično. Takođe, najverovatnije ćemo obezbediti i put u Njujork”, objašnjava izvor i dodaje da je ipak fond nagrada nešto manji nego što se u prvi mah planiralo.

Vlada Srbije bi ove nedelje trebalo da usvoji zaključak o preciznim pravilima nagradne igre i ona će najverovatnije javnosti biti predstavljena na drugoj nacionalnoj konferenciji “Izlaz iz sive ekonomije” Američke privredne komore i NALED.

Organizatori nagradne igre su Vlada, Državna lutrija Srbije, Poreska uprava i NALED.

Autor: Blic/Slađana Gavrić

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime