Нова радна места за још 300 Мионичана: Проширење капацитета у немачкој компанији “Ауто-Кабел”

0
60

„Ауто-Кабел“, у ком ради  300 Мионичана, прошириће производне погоне и запослити још 300 житеља Мионице. О унапређењу и проширењу производње разговарали су председник општине Мионица Бобан Јанковић и генерални директор фирме „Ауто-Кабел“ ДОО Мионица Бранислав Бугарски. На састанку одржаном у Кабинету председника општине прецизирано је да ће нова инвестиција у погоне, која ће унапредити Мионицу, бити завршена у наредне три године.

-За општину Мионица је јако важна ефикасна привреда која доприноси благостању свих Мионичана и подизању њиховог животног стандарда. Ово су одличне вести за наш напредак, а проширење ове фабрике ће додатно смањити незапосленост, повећати просечну зараду и допринети динамичном развоју Мионице. Свим фирмама које овде послују, општина Мионица пружа безрезервну подршку како би оствариле што бржи развој, унапредиле своје пословање, постигле већу продуктивност и економичност. У прилог овоме иде  наша плодоносна сарадња са компанијом „Ауто-Кабел“ уз коју смо од самог почетка њиховог пословања у Србији-рекао је Јанковић.

Pročitajte i  Општина Мионица потписала са Владом Србије уговор за пројекте развоја

Фирма „Ауто-Кабел“ се бави производњом електропроводника за потребе ауто- индустрије , а у Мионици послује од јануара 2019. Године, док тренутно броји око 300 радника. У складу са „Програмом и планом развоја  „Ауто-Кабел“ ДОО Мионица до  2033. Године“ планирано је да се у наредне три године дуплира број запослених.

Незапосленост на територији општине Мионица је у сталном паду, док број запослених у последњих десет година, од 2010. Године је значајно повећан. Највећи скок регистрованог броја запослених забележен је у периоду од 2016. До 2018. Године када је број запослених повећан за скоро 800 лица (са 2.658 запослених на 3.421 запослено лице).

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име