Нова радна места за још 300 Мионичана: Проширење капацитета у немачкој компанији “Ауто-Кабел”

0
371

„Ауто-Кабел“, у ком ради  300 Мионичана, прошириће производне погоне и запослити још 300 житеља Мионице. О унапређењу и проширењу производње разговарали су председник општине Мионица Бобан Јанковић и генерални директор фирме „Ауто-Кабел“ ДОО Мионица Бранислав Бугарски. На састанку одржаном у Кабинету председника општине прецизирано је да ће нова инвестиција у погоне, која ће унапредити Мионицу, бити завршена у наредне три године.

-За општину Мионица је јако важна ефикасна привреда која доприноси благостању свих Мионичана и подизању њиховог животног стандарда. Ово су одличне вести за наш напредак, а проширење ове фабрике ће додатно смањити незапосленост, повећати просечну зараду и допринети динамичном развоју Мионице. Свим фирмама које овде послују, општина Мионица пружа безрезервну подршку како би оствариле што бржи развој, унапредиле своје пословање, постигле већу продуктивност и економичност. У прилог овоме иде  наша плодоносна сарадња са компанијом „Ауто-Кабел“ уз коју смо од самог почетка њиховог пословања у Србији-рекао је Јанковић.

Фирма „Ауто-Кабел“ се бави производњом електропроводника за потребе ауто- индустрије , а у Мионици послује од јануара 2019. Године, док тренутно броји око 300 радника. У складу са „Програмом и планом развоја  „Ауто-Кабел“ ДОО Мионица до  2033. Године“ планирано је да се у наредне три године дуплира број запослених.

Незапосленост на територији општине Мионица је у сталном паду, док број запослених у последњих десет година, од 2010. Године је значајно повећан. Највећи скок регистрованог броја запослених забележен је у периоду од 2016. До 2018. Године када је број запослених повећан за скоро 800 лица (са 2.658 запослених на 3.421 запослено лице).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име