Нова зелена оаза у Мионици: Гради се линијски парк са дечијим игралиштем уз реку Рибницу

0
422

Општина Мионица добиће нову зелену оазу – линијски парк са дечијим игралиштем. Сви Мионичани и бројни туристи моћи ће да уживају у природи поред реке Рибнице где ће овај парк и игралиште бити смештени. Биће изграђено 1,7 километара пешачких стаза, широких три метра, модерно дечије игралиште од око 400 квадрата, зелене површине с дрвећем, а биће постављен и велики број клупа. За ову инвестицију, локална самоуправа издвојила је 6,2 милиона динара, а Министарство заштите животне средине одобрило је додатних 10,5 милиона динара.

– Заједно са купалиштем које смо адаптирали прошле године, линијски парк и игралиште ће представљати један рекреативан комплекс за наше грађане где ће моћи квалитетно да проводе време са својим пријатељима и породицом, а наша деца ће добити нови кутак за боравак у природи. Поред тога, ове године ће почети градња Куће Колубарске битке, посвећене најпознатијем Мионичанину војводи Живојину Мишићу у величанственој победи српске војске у Првом светском рату. А у развој инфраструктуре у свим насељима инвестираћемо уз подршку Владе Републике Србије више стотина милиона динара. Уз подршку држaве градимо бољу Мионицу за све нас – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Јанковић је додао да ће се извршити и рекултивација земљишта, очистити речно корито и уколонити отпад.

– Морамо бринути о заштити животне средине. Зато смо и конкурисали са овим пројектом. Рекултивисаћемо земљиште у рекреативне сврхе. Заштитићемо животну средину, а наши Мионичани ће уживати у својој оази мира, у Рибници – казао је Јанковић.

Реализација овог пројекта поспешиће развој друштвеног живота свих Мионичана, а истовремено допринеће очувању животне средине и заштити земљишних и водних ресурса.

Здрава животна средине засигурно је један од приоритета општине Мионица, која је крајем 2019. године и прва у Србији пустила у погон топлану на биомасу. Захваљујући топлани на биомасу вредности од 138 милиона динара, смањена је концентрација аерозагађења, а значајно побољшан квалитет ваздуха што Мионицу чини једном од најодрживијих општина када је реч о заштити животне средине.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име