Новак Ђоковић после сваке победе обилази Босанске пирамиде: Ево шта заиста ради у Високом

0
560
Фото: Јутјуб/принтскрин

Седми тријумф на Вимблдону, укупно 21. гренд слем трофеј, код Новака Ђоковића није променио рутину устаљену последњих година.

Ђоковић после сваког великог тријумфа отпутује у Високо, у Босну и Херцеговину, како би обишао Босанске пирамиде.

Овог пута је Новак присуствовао и свечаности, отварању регионалног тениског центра у парку “Равне 2”. На овај догађај га је довезао Семир Османагић оснивач Фондације “Археолошки парк: Босанска пирамида Сунца”

Од како је пре неколико година посетио ово место, Ђоковић му се стално враћа. Kако је сам рекао, ово место је као из раја.

Говорило се да Ђоковић на овом месту воли да медитира, јер Босанске пирамиде имају посебну енергију. Тенисер је пре годину дана дао интервју за службени Јутјуб канал “БоснианПyрамидсТВ” и том приликом рекао:

“Имам толико утисака да је тешко сажети све у кратки одговор. Али ако постоји рај на земљи, онда је то овде. Има неколико места у животу које сам посетио где се осећам потпуно испуњено у сваком погледу. Ово је јединствено искуство за мене. Ја јесам у том, како га зову данас алтернативном свету, иако знамо да је то оригиналан свет, већ преко деценије и био сам на разним местима која су сматрана за енергетска чворишта и имају концентричне кругове, итд…”, рекао је Ђоковић.

Pročitajte i  Оно што је за Србе Свети Василије Острошки, за Грке је Свети Нектарије Егински: Помолите се светитељу који чини чуда за оздрављење

Новак је наставио у даху да прича.

“Ти си проналазач и човек који је заправо открио нешто што ће да буде од огромне енергетске, духовне важности, за просперитет света. Не само Балкана, Босне, већ и за све нас. Људи тек полако улазе у разумевање суштине свега. Мој субјкетивни осећај је феноменалан и фасциниран сам пирамидом сунца”.

Додаје да тако нешто није никада доживео:

“Заправо доживео сам нешто приближно као на Ртањ планини у Србији и нема тих суперлатива и речи хвале које би тебе описале за све што си овде урадио. Да ти не ласкам, али ти све добро знаш. Број волонтера показује суштински да ли нешто добро чиниш за заједницу, за земљу. Посматрао сам људе које овде раде и који сарађују с тобом и видео сам блаженство на лицима људи, захвалност што су део оваквог пројекта”, обраћа се Новак домаћину.

А какву тајну заправо крију Босанске пирамиде и да ли су заиста чудотворне?

Будући да када помислимо на пирамиде као прва асоцијација појави се Египат, вест да се тако нешто величанствено налази у нашем региону обрадовала је многе. Међутим, у многоме се разликују од оних у којима су сахрањивани египатски фараони.

Pročitajte i  Београд је имао 78 градоначелника, али ниједан није био КАО ОН! Имао је НАЈКРАЋИ МАНДАТ У ИСТОРИЈИ, а цео случај до данас остао јединствен

Ове пирамиде заправо су у форми брда, које се састоји од свих неопходних елемената да би се класификовале као “пирамиде”. Прва је откривена 2005. када је др Османагић пронашао улаз и подземне тунеле, после шест месеци ископавања.

“Босанским пирамидама” назива се низ природних геолошких формација – флатирона, а налазе се у близини места Високо, северозападно од Сарајева. Брдо Височица, високо 213 метара, обликом приближно подсећа на пирамиду, отуд потичу и бројне асоцијације.

Професори Рударско геолошког факултета Универзитета у Тузли закључили су да је реч о природно геолошкој творевини, састављеној од класичних седимената слојевите грађе и различите дебљине.

Пирамидални облик брда Височица последица је ендодинамичких и егзодинамичких процеса у постмиоценском раздобљу, оценили су професори.

Оно због чега су након открића брзо доспеле у јавност заправо није археолошке природе, већ по енергетском феномену, који је наводно користан, пре свега, у сврху лечења.

Из Фондације овог археолошког парка поручују да боравак у Подземном лавиринту Равне који се налази испод босанске долине пирамида, благотворно делује на здравље људи, па су се појавила бројна сведочанства у којима људи причају како су приметили здравствене промене након посете археолошком парку.

Pročitajte i  3 рецепта за најјефтиније славске салате: Одлично иду уз сва јела, нико им неће одолети!

Kако се наводи на сајту овог налазишта, енергијом овог места могуће је лечити слух, болове у кичми и коленима, астму, камен у бубрегу, туморе, синусе и бројна друга стања укључујући и јачање имунитета.

Kако др Османагић тврди, улазак у тунеле подстиче самоизлечење организма, за чега је заслужно електромагнетно поље.

“Босанска пирамида је енергетска машина која утиче на молекуларне структуре свега, па и воде. Од воде која има ниску фреквенцију добијате воду која има високу фреквенцију и постаје лековита вода”, испричао је Османагић једном приликом.

Електромагнетно поље које се ствара у тунелима, према његовим речима, је идеално и представља најбољу фреквенцију ултразвука, а будући да сматра да иначе не живимо у природном електромагнетном пољу, негативни утицаји се осећају на ћелијском нивоу.

Сазнање да ова необична атракција крије тајну и располаже и енергетским потенцијалом, брзо је заинтересовала љубитеље алтернативних видова лијечења.

С обзиром да ништа од овога још увек није потпуно научно доказано, остаје у алтернативним оквирима.

Kурир спорт

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име