NOVAKOVI PRVI POČECI: Kako je i gde sve počelo za našeg šampiona!

0
2269

Prvi Novakovi susreti sa tenisom desili su se u okviru teniskog kampa “Kopaonik”, gde je naš teniser počinjao svoju karijeru još kao jako mali.

novak

A kako je sve to izgledalo iz ugla njegovih drugara koji su tada sa njim delili teren, ali i provodili vreme u druženju, trener Aleksa Mašić.

 – Često se setim tog divnog perioda u životu i druženja sa Novakom Đokovićem, koji je tada, kao i svi mi, bio samo dete. Ono što, međutim, pamtim, jeste da je i tada imao jednu posebnu crtu ličnosti koju ne mogu da zaboravim, a koju dan-danas u mom poslu trenera pokušavam da probudim kod drugih. Ova crta bila je sačinjena iz verovatno najbitnijih naučenih sposobnosti koje bi trebalo da poseduje svako ko želi da bude uspešan u bilo kojoj sferi života. To su fokus i ogromna želja za napretkom i pobedama – priča Aleksa i dodaje:
novak 2

Pročitajte i  Ћирило и Методије су Словенима подарили писменост како би разумели хришћанску мисао

Ne samo na turnirima nakon završenog kampa već i u igranju običnih trening poena, Novak je bio odlučan i fokusiran na pobede, a poraze je koristio samo kao sredstvo pronalaženja mana koje bi kasnije ispravljao. Porazi su mu služili kao stepenice ka uspehu, pa ih je i bilo sve manje i manje – priča Mašić i osvrće se na jedan događaj koji nikada neće zaboraviti, a vezan je za srpskog tenisera

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Izvor: Blic

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име