Нове инвестиције: Општина Мионица и Министарство за животну средину улажу 10,5 милиона динара у парк код реке Рибнице

0
420

Мионица ће уложити 10,5 милиона динара у уређење парка код реке Рибнице. Новац за уређење парка одобрило је Министарство за заштиту животне средине. Мионица улаже 6,2, а министарство 4,3 милиона динара.Уговор су потписали министарка Ирена Вујовић и Бобан Јанковић председник општине Мионица.

– Из дана у дан, уз подршку Владе Србије Мионица постаје модеран туристички центар и непоредиво боље место за живот. У нашем фокусу су одрживо управљање природом и унапређење туристичких ресурса и промоција вредне културно-историјске баштина. Морамо бринути о заштити животне средине. Зато смо и конкурисали са овим пројектом. Рекултивисаћемо земљиште у рекреативне сврхе. Заштитићемо животну средину, а наши Мионичани ће уживати у својој оази мира, у Рибници – казао је након потписивања уговора у Влади Србије председник општине Мионица Бобан Јанковић.

У новом парку, поред мионичког драгуља реке Рибнице, биће изграђено 1,7 километара пешачких стаза, широких три метра, модерно дечије игралиште од око 400 квадрата, зелене површине с дрвећем, а биће постављен и велики број клупа. За ову инвестицију, локална самоуправа издвојила је 6,4 милиона динара, а Министарство заштите животне средине одобрило је додатних 4,3 милиона динара.

А биће извршена рекултивација земљишта, очистишћено речно корито и уколоњен отпад.

– Реализација овог пројекта поспешиће развој друштвеног живота свих Мионичана, а истовремено допринеће очувању животне средине и заштити земљишних и водних ресурса. Заједно са купалиштем које смо адаптирали прошле године, линијски парк и игралиште ће представљати један рекреативан комплекс за наше грађане где ће моћи квалитетно да проводе време са својим пријатељима и породицом, а наша деца ће добити нови кутак за боравак у природи – рекао је Јанковић.

Мионица ове године почиње и градњу Куће Колубарске битке, посвећене најпознатијем Мионичанину војводи Живојину Мишићу у величанственој победи српске војске у Првом светском рату. А у Бањи Врујци изграђено је дечје игралиште, док је у центру Мионице изграђен савремен кошаркашки терен.

– Ова година је година инвестиција. Уз подршку Владе Републике Србије у сва насеља на територији општине уложићемо више стотина милиона динара. Уз подршку државе градимо бољу Мионицу за све нас – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име