Novi recept za domaći džem od jagoda koji ćete obožavati

0
2069

Da bi vam džem ispao dobro najbitnije je da poštujete mere.

Za džem od jagoda vam je potrebno:

1kg jagoda
600 gr šećera
gustin

Priprema:
Pomešajte jagode i šećer i stavite džem da se kuva na srednjoj temperaturi (ako ga pečete u rerni onda je zagrejte na 170 stepeni). Nakon ključanja džem kuvajte još 25 minuta.

Pročitajte i  Tradicionalne novogodišnje krofne: Pune fila, mekane i sočne, večeras svaka porodica treba da ih ima na trpezi

Sklonite ga sa vatre i ostavite sa strane da se malo prohladi. Zatim, na tu količinu dodajte jednu i po kašku gustina i vratite šerpu na šporet. Pustite da džem ključa još 5 minuta. Nakon toga, vruć džem sipajte u tegle.

Možete ga jesti čim se prohladi.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime