Како стићи до купаца производа и како продати услугу: Предузетници и занатлије данас и сутра на Новосадском сајму

0
312

Сајам предузетништва и старих заната, у Конгресном центру “Мастер” Новосадског сајма, свечано је отворио покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић.

– Данашње окупљање управо има за циљ да поручи да заједно можемо све, да кад смо заједно, без обзира колика је криза и колики изазов – можемо да му одолимо. Сви имамо јасан циљ – да помогнемо људима да изађу на тржиште. На овом Сајму је бесплатан наступ, а идеја је да осветлимо и занатство и предузетништво и да им помогнемо на разне начине – 400 милиона динара је опредељено као директна помоћ привреди и туризму за куповину материјала и субвенционисање репроматеријала у овој години-, рекао ие Иванишевић И најавио да ће у среду расписати нове конкурсе у области запошљавања, у укупној вредности више од 40 милиона динара, а од сада моћи ће да се конкурише и са запосленима на одређено време, уколико послодавац жели да их преведе на неодређено.

– Хоћемо да сачувамо што већи број радних места и на основу онога што смо као Секретаријат урадили у протеклих годину дана, директно смо сачували 4.500 радних места и отворили нових 500 радних места, што и јесте наш задатак, истакао је Иванишевић.

Сајам предузетништва и старих заната је намењен не само привредницима из Новог Сада и Војводине, већ свима који желе да ојачају и развију свој бизнис, на тај начин и привреду целе земље.

Сајам предузетништва и старих заната су креирали Покрајински секретаријат за привреду и туризам и Новосадски сајам свесни важности промоције и јачања предузетништва.

Током два дана, Сајам ће бити идеално место за добијање одговора на често постављана питања: Како пронаћи одговарајућу финансијску подршку? Како развити посао и ојачати га? Како стићи до купаца производа и како продати услугу?

– Верујем да ће панели на актуелне теме као што су: е – фискализација, Закон о занатству, брендирање и заштита интелектуалне својине, привућу стручну публику која ће добити потребне одговоре, рекао је Слободан Цветковић, генерални директор Новосадског сајма И додао да све више жена у Србији покреће сопствени посао и са успехом опстаје на тржишту те да је Новосадски сајам пружио подршку оснаживању женског предузетништва и потписао Протокол о пословно-техничкој сарадњи са Клубом предузетница “Бизнис на штиклама.

Са ресорним Секретаријатом Новосадски сајам, истакао је, наставља сарадњу на највећој и најактуелнијој манифестацији, посвећеној аграру – 89. међународном пољопривредном сајму, који ће бити одржан од 21. до 27. маја на Новосадском сајму. Земља партнер биће Република Мађарска са којом ће се, нагласио је Цветковић, реализовати незаборавна манифестација за излагаче И посетиоце.

Улаз се не наплаћује.

НОВОСАДСКИ САЈАМ

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име