Почиње Нушићијада под слоганом “Општи џумбус”: Спремите се за 3 дана смеха, хумора и добре забаве

0
325

Ове године фестивала Нушићијада, ивањички празник радости, слави пола века постојања, и трајаће од 24. до 27.августа. Нушићијада ће почети свечаном академијом, а позоришни програм отвориће представа београдског Народног позоришта “Кир Јања”  са Предрагом Ендјусом у главној улози.

nušićijada

Затим са велике сцене Дома културе представе се премештају у отворене просторе уз кабаретско-поетски Стенд даун са Небојшом Миловановићем или главну улицу у којој ће представу извести Улични театар из Кракова.  Ивањички аматери  ће извести представу „УЈЕЖ“, а он се редовно затвара комадом рађеним по Нушићу-овог пута „Ожалошћеном породицом“ Народног позоришта „Стерија“ из Вршца.

Pročitajte i  Моћне и лековите! Двадесет трешања има 10 пута јаче дејство од аспирина

Што се тиче музичког дела учествоваће следећи извођачи: Холандски састав “Спијкерс”, Дечји симфонијски оркестар из светски познатог програма друштвене интеграције кроз музику “Ел Система”, хип хопери “Who see”, група “Пилоти”, певач Сергеј Ћетковић, соул-фанк-џезери “Funktastic Coalition” и “Wonder String квартет”.

nušićijada

Деца и млади ће моћи да учествују у разним радионицама, да прате представе и раговарају са глумцима и уметницима.Омладинци ће у Школи анимираног филма добити прилику да постану младе синеасте, а на радионици Милана Поповића откриће све занимљивости науке. Хаос аниматори изводиће ватрене перформансе, издавачка кућа Клетт Заистински српску бајку, вртићи и школе сопствене представе и програме, а представа „Ивица и Марица“ Краљевачког позоришта за децу биће награда не само за будуће прваке, већ све мале Нушићевце.

Pročitajte i  Уколико сте изгребали паркет или ламинат постоји решење - једноставни трикови, не коштају ништа, а делују попут магије

Општи џумбус је мото ове Нушићијаде и идеалан за прославу пола века постојања,јер Нушићевци сматрају да је врло битно неговати смех и хумор,као и сећање на традицију.Хумора, као кључног обележја фестивала, ни ове године неће мањкати. Шаљива фудбалска утакмица биће организована између самопрозваних и самокатегорисаних мршавих и дебелих.

nušić

Ове године биће премијено приказан и  документарни филм “Нушићијада више од фестивала” који је припремљен у час прославе. У филму су учешће узели врхунски уметници и ауторитети попут Горана Марковића, проф Светозара Рапајића, Здравка Шотре, Јасне Димитријевић, Тодора Лалицког, Секе Саблић, Сергеја Трифуновића и многих других, али и бројни Ивањичани који су са нама поделили своја сећања на стару и свој доживљај нове Нушићијаде.

Pročitajte i  Препознаће се све српске мајке: 30 реченица које иду на нерве свим ћеркама

и коначно по завршетку  академије у галерији Дома културе биће отворена изложба: “нушић у карикатури” где ће колекција карикатура бити допуњена са Нушићевим портретом, уље на платну и рад нашег познатог сликара Уроша Предића.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име