Obaveštenje za sve koji planiraju kolima do Grčke ili da koriste usluge rent a car- evo kako jedino možete naplatiti štetu

0
706

Na Fejsbuk stranici Grčkainfo.com izašla su dva obaveštenja za sve one koji planiraju da putuju svojim kolima u Grčku ili da koriste usluge rent a car-a.

Pošto MVD (Međenunarodna vozačka dozvola) više nije neophodna za vožnju u Grčkoj, povela se polemika oko toga na koji način će se sada naplaćivati osiguranje u slučaju saobraćajne nezgode.

 

Vest koju prenosimo sasvim razjašnjava način na koji se vrši naplata osiguranja u slučaju nezgode.

kolima do grčke
Obaveštenje prenosimo u celosti:

1) Juče nas je Aleksandra Stojković koja se trenutno nalazi u Sartiju obavestila da je u jednoj od renta a car agencija (Master Car) pokušala da iznajmi automobil i da to nije uspela da uradi jer su joj uz novu vozačku tražili da obavezno priloži međunarodnu vozačku dozvolu.

Tim povodom smo kontaktirali nekoliko različitih rent a car agencija na više destinacija u Grčkoj i saznali sledeće:

U nekim agencijama moći ćete bez problema da iznajmite auto uisključivo sa novom biometrijskom vozačkom, dok je u nekim pored nje obavezna i međunarodna dozvola. To ne zavisi od destinacije već isključivo id toga sa kojom osiguravajućom kućom agencija ima ugovor. Ukoliko osiguravajuća kuća pri naplati štete traži rent a car agenciji da priloži MVD vozača koji je učestvovao u udesu, agencija će pri najmu vozila tražiti i vozaču. U suprotnom, neće biti mogućnosti da naplati štetu.

2) Potpuno ista stvar se odnosi i na naplatu štete u slučaju udesa ukoliko imate sopstveni automobil. Ukoliko je drugi vozač kriv za udes i ima osiguranje kod osiguravajuće kuće koja traži MVD, vi nećete moći da naplatite štetu na automobilu. Ukoliko drugi vozač ima osiguranje kod kuće koja ne traži MVD, štetu ćete naplatiti bez problema.

Ovo obaveštenje ne odnosi se na obavezu posedovanja MVD, jer obaveza više ne postoji i policija vam je neće tražiti, već se isključivo odnosi na naplatu štete i na korišćenje rent a car vozila.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име