Свечаним програмом обележена 76. годишњица ослобођења Мионице у Другом светском рату

0
475

Пригодним програмом у клубу Културног центра данас је обележенa 76. годишњица ослобођења Мионице у Другом светском рату у знак сећања на догађаје од 11. септембра 1944. године, када су борци Шесте личке и Осме црногорске бригаде на овом простору успешно извели војну операцију против окупатора. Уметнички део програма обележио је наступ глумца Предрага Коларевића и пројекција делова документарних филмова о Другом светском рату, а поздравне речи присутнима су упутили председник општине Мионица Бобан Јанковић и председник Удружења пензионера „Војвода Мишић“ из Мионице Радиша Станковић.

– Не смемо заборавити све жртве које су пале у борби против окупатора и зато је важно сваке године обележити овај дан. Победа над фашизмом и период који је уследио је обележен стварањем државе која је била оличење европских вредности. Поштујући те вредности, угледајмо се на време иза нас како би стварали бољу породицу, бољу заједницу, бољу Мионицу, бољу Србију-рекао је Јанковић.

Председник мионичког Удружења пензионера Радиша Станковић је искористио прилику да подсети на историјат обележавања 11. септембра. Такође је нагласио да је од завршетка Другог светског рата прошло много година и да је дошло крајње време да превазиђемо поделе из тог периода и да заједничким снагама кренемо у грађење боље будућности.

Делегације општине Мионица и Удружења пензионера су у јутарњим часовима положиле венце на неколико спомен обележја посвећених Другом светском рату на територији Општине.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име