Savršeno jednostavan i brz recept: Oblande sa čokoladom, orasima i keksom

Oblande ili oblatne su oduvek bile aktuelne i omiljene na trpezama srpskih porodica. Evo jednog recepta za koji vam nije potrebno mnogo vremena.

Potrebni sastojci:

jedno pakovanje srednjih oblandi (oblatni)
300ml mleka
300g šećera
300g mlevenog keksa
30o g  mlevenih oraha ili lešnika
250g margarina
100g  čokolade za kuvanje
1 vanilin šećer
Priprema:

Prokuvajte mleko i šečer, sklonite sa šporeta i dodajte margarin.
Kada se margarin otopi u mleku, dodajte keks ili orahe (lešnike)
Smesu podelite na dva dela. U jedan deo dodajte čokoladu i mešajte na vatri dok se čokolada ne otopi. U drugi deo dodajte vanilin šećer i promešajte.

Vrućim filom premazujte oblande, red jednog fila pa red drugog. Prijatno!