Bezbednost dece u saobraćaju: Održana obuka za mioničke mališane

0
440

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Mionica u saradnji sa Crvenim krstom organizovao je edukativnu kampanju koja je u fokusu imala bezbednost najmlađih učesnika u saobraćaju. Za mališane koji su ove godine prvi put seli u školske klupe organizovana je teorijska i praktična nastava u vidu poligona na kom je održan javni čas posvećen saobraćajnim pravilima i bezbednosti učesnika u saobraćaju. Tokom teorijske obuke, mališani su na kreativan način imali priliku na nauče osnovna pravila iz bezbednosti u saobraćaju, kako se pravilno prevoze u automobilima, kako treba da se ponašaju tokom prelaska ulice i na putu od kuće do škole.
Nakon obuke, predsednik opštine Mionica Boban Janković podelio je prvacima svetloodbojne prsluke i priručnike za pravilno ponašanje dece u saobraćaju:
– Početak školske godine nosi veliki rizika od stradanja dece u saobraćaju u svojstvu pešaka. Zato je veoma bitno da deca budu edukavana kako bi pravilno učestvovala u saobraćaju, a sa druge strane potrebno je skrenuti vozačima pažnju na njihovo prisustvo. Iz tog razloga aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Mionica će u narednom periodu, pored dece, biti usmerene i na roditelje, nastavnike i vozače.

Pogledajte galeriju fotografija sa obuke:

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime