Безбедност деце у саобраћају: Одржана обука за мионичке малишане

0
622

Савет за безбедност саобраћаја општине Мионица у сарадњи са Црвеним крстом организовао је едукативну кампању која је у фокусу имала безбедност најмлађих учесника у саобраћају. За малишане који су ове године први пут сели у школске клупе организована је теоријска и практична настава у виду полигона на ком је одржан јавни час посвећен саобраћајним правилима и безбедности учесника у саобраћају. Током теоријске обуке, малишани су на креативан начин имали прилику на науче основна правила из безбедности у саобраћају, како се правилно превозе у аутомобилима, како треба да се понашају током преласка улице и на путу од куће до школе.
Након обуке, председник општине Мионица Бобан Јанковић поделио је првацима светлоодбојне прслуке и приручнике за правилно понашање деце у саобраћају:
– Почетак школске године носи велики ризика од страдања деце у саобраћају у својству пешака. Зато је веома битно да деца буду едукавана како би правилно учествовала у саобраћају, а са друге стране потребно је скренути возачима пажњу на њихово присуство. Из тог разлога активности Савета за безбедност саобраћаја општине Мионица ће у наредном периоду, поред деце, бити усмерене и на родитеље, наставнике и возаче.

Погледајте галерију фотографија са обуке:

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име