Od 1. juna nasilnici će momentalno biti iseljavani iz porodične kuće

0
571

Kako prenosi dnevni list Politika, Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji će početi da se primenjuje od 1. juna predviđa momentalno iseljavanje nasilnika iz porodice, izjavila je koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević.

nasilje u porodici

„Policija će biti ovlašćena da iseli nasilnika iz stana kada se dešava nasilje i kada neko to prijavi. Svi imamo obavezu da prijavimo”, rekla je Stanojević.

Pročitajte i  Legenda je tu: Servis za dostavu "Mr. D" počeo sa radom

Ona je dodala da prijava može biti anonimna i da će prijavljivanje nasilja u porodici biti zakonska obaveza svih nas.

Kada policija konstatuje da postoje povrede ima ovlašćenje da iseli nasilnika odmah bez obzira na vlasništvo nad tim stanom i on neće moći da se vrati sve dok se ne završi sudska procedura odnosno izriče se zabrana prilaska, navela je Stanojević. (Tanjug)

Pročitajte i  Intrigantan ljubavni život kralja Milutina: Moćni srpski vladar koji je zavodio i kaluđerice

Ona je rekla gostujući na RTS-u da će po tom zakonu biti sve mnogo strože za nasilnike nego što je bilo do sada i dodala da je i Porodični zakon iz 2005. godine predviđao iseljavanje nasilnika, ali da se to retko primenjivalo.

Kako je rekla, u Srbiji je ove godine ubijeno 13 žena i jedno dete, a tek smo u maju mesecu. Prošle godine je ubijena 31 žena i četvoro dece.

Pročitajte i  Staro verovanje za osobe koje su rođene na Božić: Evo zašto su tako POSEBNI!

nasilje u porodici

Politika

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime