OD OVOG PSALMA SE TRESU SVE MAGIJSKE SILE: Čitajte ga svaki dan mnogo je moćan

0
1533

Psalmi su moćno sredstvo za molitvu, reči svetih Psalma duboko ulaze u čovekovo srce, a demoni se plaše i beže od čoveka koji ih čita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potrudite se da svaki dan pročitate bar po jednu katizmu iz Psaltira.

Danas vam predstavljamo 50. Psalam

Pomiluj me, Bože, po velikoj milosti svojoj, i po obilju milosrđa svoga očisti bezakonje moje. Operi me sasvim od bezakonja moga, i od greha moga očisti me, jer ja znam bezakonje svoje i greh je moj stalno preda mnom. Tebi jedinome sagreših, i zlo pred Tobom učinih, da se opravdaš u rečima svojim i da pobediš kad ti sude. Gle, u bezakonjima se začeh, i u gresima rodi me mati moja.

Pročitajte i  Sutra obeležavamo Svetog Luku i Svetog Petra Cetinjskog: Praznik obeležen crvenim slovom, a ovo su običaji koji se poštuju

psaltir

Jer gle, istinu ljubiš, i javljaš mi neznano i tajno svemudrosti svoje. Pokropi me isopom, i očistiću se; operi me, i biću belji od snega. Daj mi da čujem radost i veselje, da se prenu kosti potrvene. Odvrati lice svoje od grehova mojih, i sva bezakonja moja očisti. Srce mi čisto sazdaj, Bože, i duh prav obnovi u meni. Ne odbaci me od lica Tvoga, i Duha Tvoga Svetoga ne oduzmi od mene. Daj mi radost spasenja Tvoga, i duhom vladalačkim učvrsti me. Naučiću bezakonike putevima Tvojim, i nepobožni će se obratiti Tebi.

Pročitajte i  9 TAJNI PATRIJARHA PAVLA: Otkriveni malo poznati datalji iz života omiljenog poglavara SPC

Izbavi me od krvi, Bože, Bože spasenja moga; obradovaće se jezik moj pravdi Tvojoj. Gospode, otvori usne moje, i usta će moja kazivati slavu Tvoju. Jer da si hteo žrtve, prineo bih; za žrtve paljenice ne mariš. Žrtva Bogu je duh skrušen; srce skrušeno i smerno Bog neće prezreti. Po blagosti svojoj, Gospode, čini dobro Sionu, neka se podignu zidovi jerusalimski.

Pročitajte i  OTAC GA JE OSLEPEO, A SIN UBIO: Kažemo da slavimo Svetog Mratu, a zapravo obeležavamo srpskog kralja sa NAJTTRAGIČNIJOM SUDBINOM

jutarnja-molitva

 

Onda će Ti biti mile žrtve pravde, prinosi i žrtve paljenice; tada će metati na žrtvenik Tvoj teoce.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime