ОДУШЕВИЋЕ вас палента колач са воћем: Нови начин за припрему старог јела! Ово још нисте пробали

0
2207
Фото: Палента колач/Фликер

Састојци:

200 гр путера
200 гр шећера
3 јајета
1 кашичица екстракта ваниле
100 гр паленте
2 поморанџе
1 кашичица екстракта поморанџе
1 кашичица прашка за пециво без глутена

За сируп:

5 зрна кардамома
250 мл сока поморанџе (од 3-4 воћке)
1 кашичица екстракта поморанџе
125 гр шећера

Фото: Палента колач/Фликер

Угрејте рерну на 160 степени. Намажите калуп уљем, обложите пек-папиром и њега намажите уљем.

Pročitajte i  Оригинални рецепт за руску салату: Ни налик на оно што ми правимо

Умутите путер и шећер, додајте једно по једно јаје па на крају и ванилу.

У мањој посуди помешајте млевене бадеме, паленту, прашак за пециво и екстракт ваниле.

Додајте ову мешавину у путер са шећером.

Сипајте тесто у плех и пеците 40 до 50 минута док не буде златножуто.

Ивице колача треба да се одвајају помало од плеха.

Pročitajte i  Српски називи за родбину који не постоје ни у једној другој земљи: Ево шта вам дође пашеног, а шта јетрва

Извадите колач из рерне, оставите га да се хлади па изручите на тацну. Будите пажљиви, јер се колач лако ломи.

За сируп, састојке кувајте на средњој температури десетак минута па оставите да се охлади.

Избоцкајте колач виљушком па је премажите сирупом. Служите са шлагом.

Лепа и срећна

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име