ОДУШЕВИЋЕ вас палента колач са воћем: Нови начин за припрему старог јела! Ово још нисте пробали

Састојци:

200 гр путера
200 гр шећера
3 јајета
1 кашичица екстракта ваниле
100 гр паленте
2 поморанџе
1 кашичица екстракта поморанџе
1 кашичица прашка за пециво без глутена

За сируп:

5 зрна кардамома
250 мл сока поморанџе (од 3-4 воћке)
1 кашичица екстракта поморанџе
125 гр шећера

Фото: Палента колач/Фликер

Угрејте рерну на 160 степени. Намажите калуп уљем, обложите пек-папиром и њега намажите уљем.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Умутите путер и шећер, додајте једно по једно јаје па на крају и ванилу.

У мањој посуди помешајте млевене бадеме, паленту, прашак за пециво и екстракт ваниле.

Додајте ову мешавину у путер са шећером.

Сипајте тесто у плех и пеците 40 до 50 минута док не буде златножуто.

Ивице колача треба да се одвајају помало од плеха.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Извадите колач из рерне, оставите га да се хлади па изручите на тацну. Будите пажљиви, јер се колач лако ломи.

За сируп, састојке кувајте на средњој температури десетак минута па оставите да се охлади.

Избоцкајте колач виљушком па је премажите сирупом. Служите са шлагом.

Лепа и срећна

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...