Одвела је бебу код доктора Несторовића на лечење: Оно што се тамо догодило оставило је све БЕЗ ТЕКСТА

0
6680

Професор Бранимир Несторовић, већ месецима како траје епидемија вируса корона, налази се у жижи српске јавности.

Најпре су разлог томе били његови ставови о епидемији и до тада непознатом вирусу, али и различитим аспектима борбе против вируса корона, а након тога, у како стручњаци кажу другом пику првог таласа епидемије, чињеница да се повукао из медија и јавности и престао да гостује у телевизијским емисијама, у којима смо навикли да га редовно гледамо.

Ипак, за све време његовог интензивног појављивања или непојављивања, оглашавало се много људи који су делили своја искуства са професором Несторовићем. Сви они за њега имају само речи велике захвалности због помоћи коју им је пружио у можда најтежим животним тренуцима.

Исповест ове мајке је само једна од њих:

Фото: Фејсбук принтскрин

– Немам речи којима бих захвалила нашем драгом професору Банету. Дете ми је рођено са дијагнозом ларингомалациа гравис (која је додатно изазвана оживљавањем бебе, јер су нас два дана мучили и нису урадили одмах царски рез – да би био хитан, да није могао да буде хитнији, обе су нас губили). Беба у петом дану поциње звучно да дише, уз свакодневно појачавање. У породилишту су нас задржали 16 дана, како би “заташкали” и “умирили ме”, шаљу нас кући са отежаним, звучним дисањем. Беба повраћа сваки оброк, да би у 40-ом дану хитнобила послата на терцијалну клинику, тада је то био Институт за мајку и дете.

Pročitajte i  Oсмомартовско вече „Само за њу“ на пијаци “Палилула“

– Раде беби у 43 дану живота бронхоскопију, мере сатурацију, додају млеку енергетски Фантомалт и шаљу нас кући. Беба повраћа сваки или сваки други оброк, а притом гласно дисање одзвања читавом кућом. У сваком тренутку је била у ризику да јој се врати садржај и угуши се, тако да сна није било. Напредовала је јако слабо. Са 5 месеци успемо да дођемо до професора Несторовића који бива шокиран јер су изложили бебу од 40 дана бронхоскопији, снимак ларингса нису урадили, анти-рефлуксно млеко нису препоручили, које постоји и које је гусће, не би га тако лако повратила, потпуно сулуде ствари су радили.

Pročitajte i  ЧИСТА НЕДЕЉА Ово су правила о првој недељи Великог поста: Према старом веровању ПОСЕБНО ВАЖНО ко вам први данас уђе у кућу

– Професор ми је у року од 5 минута дао савете и смернице, док су ме водали свуда, неинформисани… тада је беба имала 5 месеци и 5 кг. Главицу није могла да држи. Потпуно хипотонична. Од тренутка када сам кренула са професоровим саветима,беба добија 1кг месечно, поврати понекад, када смо отишли на контролу професор је био задовољан, како је добијала на тежини, снази, јако чујно дисање се смањивало, постала је јака и чврста беба. Са 12 месеци имала је чак 13 кг. Остао је проблем са испробавањем нових укуса, али то је последица свега што се десавало.

Pročitajte i  Обележавамо Беле покладе, дан пред Велики пост: Данас се прашта и весели, а ово су сви обичаји које треба испоштовати

– Моје дете данас има 8 година. Kрупна, ведра, драга девојцица. Не постоје речи нити начин да захвалим драгом професору Несторовићу, осим да му пожелим само срећу и здравље, јер је он то управо подарио и мом детету и мени, као мајци, која је губила наду да ће се дете развити како би требало. Такву величину од човека срела нисам, са толико широким знањем, умећем са људима, проценом истих….ХВАЛА ВАМ, ПРОФЕСОРЕ, ДО НЕБА. СПАСИЛИ СТЕ ЧИТАВУ НАШУ ПОРОДИЦУ. БОГ НЕKА ВАС ЧУВА🙏🙏🙏. Ово је данас моје злато…❤ – написала је Љиљана Барјактаревић на Фејсбуку.

(Еспресо)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име