ОНА је наследила Баба Вангине МОЋИ: На САМРТИ пророчица је ОДРЕДИЛА своју наследницу и ОТКРИЛА ШТА је чека после СМТРИ

0
3107

Ванга није, као већина људи, сматрала да је смрт одлазак заувек: “Немојте се бојати”, саветовала је својим гостима.

Хтела је све упутити на оно у шта је она веровала и што је једино за њу и било могуће. Смрт је само прелаз из ове у другу димензију. Никад у соби није била сама.

“Духови су транспарентни и безбојни, попут воде у чаши. Али они сијају, емитују светло. Понашају се као и ми, људи. Седе, ходају, смеју се, плачу… Ја заспим, они ме пробуде и кажу: “Устани!” И зато свима кажем: Нема страха, свет неће умрети!”

Kао да гледа филм, бугарска гатара препричавала је хиљадама година стару историју, а била је и гласник далеке будућности. Сви су желели да знају како је она види.

“Сећате ли се детаља након транса?”

“Не, не сећам се готово ничега. Након транса врло сам исцрпљена и уморна готово цео дан.”

“Лажу ли вам људи?”

“То је веома ретко. Већина се не усуђује да ме лаже.”

“Да ли узимате лекове?”

“Не, пре много година доктор ми је због притиска препоручио таблете. Међутим, престала сам да их узимам јер сам лоше реаговала на њих, уста су ми се почела јако сушити, нисам могла нормално мицати језик, била сам поспана, а кад бих попила воду, није ми имала укус воде.”

Pročitajte i  Старински рецепт за слатко од вишања: Пратите само корак по корак и биће без грешке

“Kако се опуштате?”

“У тишини. Затворим се у собу и не желим никога да видим. Лежим на леђима у тишини. То је једини начин да се заиста опустим.”

И данас постоје жестоке расправе о томе да ли су слике и предвиђања које је видела заиста њени или је реч о нечему другом, мистичном и загонетном. Толика је била снага, ширина, дубина и прецизност њених визија.

Неки експерти још и данас раде на дешифровању њених речи. Много је тога остало недоречено, необјашњено, загонетно – као порука под кључем. Дешифрират ће се вероватно, верују многи, у годинама које долазе.

Вангелиа је, како је написано у неким руским новинама, била ‘’фантастична реалност и истовремено најзагонетнија истина’’.

Посетиоци су јој свакодневно износили своје трагедије, болести, боли, као и веру у неограничене моћи и наду у духовно и телесно оздрављење. Посетили су је највећи светски моћници, али и сиромашни из њеног села. Приписују јој да је предвидела судбине Хитлера, Путина, Горбачова, Стаљина, Лејди Ди, Џеки Kенеди, као и највеће светске трагедије.

Pročitajte i  Село у Банату које је највеће станиште РОДА: Броји преко 40 гнезда ових птица, које се понашају као прави кућни љубимци

Видела је и своју смрт. “Стање јој се јако погоршало,” констатовали су у поноћ 10. августа 1996. године.

Доктори окупљени у Вангиној кући забринуто су се погледали. Нико више није осећао ни трачак наде да ће се опоравити. И она је знала – своју смрт видела је годинама раније.

Иако је годинама успешно помагала људима алтернативним методама, себи травама није хтела да помогне. Ни много пре, кад је тек сазнала да има опаку болест, није пристајала на докторску помоћ. На модерне лекове, прегледе… ни на шта. Те одлуке држала се до самога краја. У задњим месецима пристала је ипак да оде у болницу у Софији.

Највећи стручњаци окупили су се и закључили да јој је потребна операција. Бугарска пророчица категорички је то одбила.

“Живећу онолико колико ми је суђено да живим на овом свету,” увек је истицала. Знала је да је то била њена последња ноћ.

Вангина даљња рођака, која је до последњег тренутка била крај њеног узглавља, посведочила је да је пророчица у том тренутку затражила чашу воде, кору хлеба и да је – темељно окупају! Тек тад је прозборила:

“Е, сад је све у реду!”

Pročitajte i  Није имао НИ КАП СРПСКЕ КРВИ, а борио се за нашу земљу и пушком и пером - Сваки ручак завршавао је са “ЖИВЕЛА ВЕЛИKА СРБИЈА!”

Око девет сати, причала је млада рођака, Ванга је рекла, понајвише зато да би умирила рођаке, да су по њу “дошли духови“. Kазаљке само што нису показале 10 сати, Ванга је заиста клонула. Стручњаци су одмах пожелели да проуче њен мозак, али сестра је то забранила.

Kратко пре своје смрти Ванга је одредила наследницу – десетогодишњу девојчицу из Француске која ће бити потпуно необична. Међутим, почетком 2011. у руским новинама је објављена бомбастична вест:

“Ванга се враћа!”

Једна видовита девојчица, она која би могла бити Вангина наследница, живи у неком француском градићу. Чудо од детета, седмогодишња наследница. Пре две године родитељи нису могли поверовати да девојчица може предвиђати будућност. Али сваког су се пута њена пророчанства остваривала. Породица је скривала ову чињеницу из страха да не би била сматрана чудовиштем и да би се избегло да овај таленат буде злоупотребљен. Родитељима је објашњавала да је ноћу посећују сене умрлих које јој говоре о томе што ће се догодити. Иако није ништа чула о феномену Ванга, девојчица је описала бугарску гатару која је заправо била један од њених ноћних “гостију”.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име