ONA je nasledila Baba Vangine MOĆI: Na SAMRTI proročica je ODREDILA svoju naslednicu i OTKRILA ŠTA je čeka posle SMTRI

0
3442

Vanga nije, kao većina ljudi, smatrala da je smrt odlazak zauvek: “Nemojte se bojati”, savetovala je svojim gostima.

Htela je sve uputiti na ono u šta je ona verovala i što je jedino za nju i bilo moguće. Smrt je samo prelaz iz ove u drugu dimenziju. Nikad u sobi nije bila sama.

“Duhovi su transparentni i bezbojni, poput vode u čaši. Ali oni sijaju, emituju svetlo. Ponašaju se kao i mi, ljudi. Sede, hodaju, smeju se, plaču… Ja zaspim, oni me probude i kažu: “Ustani!” I zato svima kažem: Nema straha, svet neće umreti!”

Kao da gleda film, bugarska gatara prepričavala je hiljadama godina staru istoriju, a bila je i glasnik daleke budućnosti. Svi su želeli da znaju kako je ona vidi.

“Sećate li se detalja nakon transa?”

“Ne, ne sećam se gotovo ničega. Nakon transa vrlo sam iscrpljena i umorna gotovo ceo dan.”

“Lažu li vam ljudi?”

“To je veoma retko. Većina se ne usuđuje da me laže.”

“Da li uzimate lekove?”

“Ne, pre mnogo godina doktor mi je zbog pritiska preporučio tablete. Međutim, prestala sam da ih uzimam jer sam loše reagovala na njih, usta su mi se počela jako sušiti, nisam mogla normalno micati jezik, bila sam pospana, a kad bih popila vodu, nije mi imala ukus vode.”

Pročitajte i  Recept za starinske kiflice koje mirišu na detinjstvo: Svi smo ih obožavali, a naše bake su ih stalno pravile!

“Kako se opuštate?”

“U tišini. Zatvorim se u sobu i ne želim nikoga da vidim. Ležim na leđima u tišini. To je jedini način da se zaista opustim.”

I danas postoje žestoke rasprave o tome da li su slike i predviđanja koje je videla zaista njeni ili je reč o nečemu drugom, mističnom i zagonetnom. Tolika je bila snaga, širina, dubina i preciznost njenih vizija.

Neki eksperti još i danas rade na dešifrovanju njenih reči. Mnogo je toga ostalo nedorečeno, neobjašnjeno, zagonetno – kao poruka pod ključem. Dešifrirat će se verovatno, veruju mnogi, u godinama koje dolaze.

Vangelia je, kako je napisano u nekim ruskim novinama, bila ‘’fantastična realnost i istovremeno najzagonetnija istina’’.

Posetioci su joj svakodnevno iznosili svoje tragedije, bolesti, boli, kao i veru u neograničene moći i nadu u duhovno i telesno ozdravljenje. Posetili su je najveći svetski moćnici, ali i siromašni iz njenog sela. Pripisuju joj da je predvidela sudbine Hitlera, Putina, Gorbačova, Staljina, Lejdi Di, Džeki Kenedi, kao i najveće svetske tragedije.

Pročitajte i  Čuvenog Gidru uhapsili su zbog viceva o Titu! Kad su mu došli u posetu u ZATVOR doživeli ŠOK kad su videli OVO!

Videla je i svoju smrt. “Stanje joj se jako pogoršalo,” konstatovali su u ponoć 10. avgusta 1996. godine.

Doktori okupljeni u Vanginoj kući zabrinuto su se pogledali. Niko više nije osećao ni tračak nade da će se oporaviti. I ona je znala – svoju smrt videla je godinama ranije.

Iako je godinama uspešno pomagala ljudima alternativnim metodama, sebi travama nije htela da pomogne. Ni mnogo pre, kad je tek saznala da ima opaku bolest, nije pristajala na doktorsku pomoć. Na moderne lekove, preglede… ni na šta. Te odluke držala se do samoga kraja. U zadnjim mesecima pristala je ipak da ode u bolnicu u Sofiji.

Najveći stručnjaci okupili su se i zaključili da joj je potrebna operacija. Bugarska proročica kategorički je to odbila.

“Živeću onoliko koliko mi je suđeno da živim na ovom svetu,” uvek je isticala. Znala je da je to bila njena poslednja noć.

Vangina daljnja rođaka, koja je do poslednjeg trenutka bila kraj njenog uzglavlja, posvedočila je da je proročica u tom trenutku zatražila čašu vode, koru hleba i da je – temeljno okupaju! Tek tad je prozborila:

“E, sad je sve u redu!”

Pročitajte i  Ovako je Nikola Tesla govorio o ženama: Pričalo se da ih ne voli, a njegovi stavovi šokirali su mnoge

Oko devet sati, pričala je mlada rođaka, Vanga je rekla, ponajviše zato da bi umirila rođake, da su po nju “došli duhovi“. Kazaljke samo što nisu pokazale 10 sati, Vanga je zaista klonula. Stručnjaci su odmah poželeli da prouče njen mozak, ali sestra je to zabranila.

Kratko pre svoje smrti Vanga je odredila naslednicu – desetogodišnju devojčicu iz Francuske koja će biti potpuno neobična. Međutim, početkom 2011. u ruskim novinama je objavljena bombastična vest:

“Vanga se vraća!”

Jedna vidovita devojčica, ona koja bi mogla biti Vangina naslednica, živi u nekom francuskom gradiću. Čudo od deteta, sedmogodišnja naslednica. Pre dve godine roditelji nisu mogli poverovati da devojčica može predviđati budućnost. Ali svakog su se puta njena proročanstva ostvarivala. Porodica je skrivala ovu činjenicu iz straha da ne bi bila smatrana čudovištem i da bi se izbeglo da ovaj talenat bude zloupotrebljen. Roditeljima je objašnjavala da je noću posećuju sene umrlih koje joj govore o tome što će se dogoditi. Iako nije ništa čula o fenomenu Vanga, devojčica je opisala bugarsku gataru koja je zapravo bila jedan od njenih noćnih “gostiju”.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime