Концерт Пјевачке дружине Светлане Спајић и Бокана Станковића: Јединствено онлајн искуство на локалитету Ђавоље Вароши

0
436

Онлајн концерт двоје еминентних српских музичара, Светлане Спајић и Бокана Станковића, на локалитету Ђавоље Вароши биће емитован у четвртак, 17. децембра у 20 часова на стриминг платформи DICE.

Пјевачка дружина Светлане Спајић настала је 2009. године у Београду и од самог оснивања почела је да стиче углед у свету. Репертоар групе је разноврстан („од Книнске до Тимочке Крајине”), а чине га песме са простора на којима Срби живе или су некада живели. Посебно место заузимају заборављене и готово у потпуности ишчезле певачке технике и форме. Светлана Спајић је сарађивала са многим светским уметницима, а заједно са Пјевачком дружином учествовала је у представи “Живот и смрт Марине Абрамовић” великог америчког редитеља Роберта Вилсона.

Pročitajte i  Здрава сам, кућа ми је пуна, али срце празно: Одговор који јој је дао владика Николај заувек ће је ПРОМЕНИТИ

Бокан Станковић један је од најбољих српских традиционалних свирача на дувачким инструментима (гајде, дудук, окарина, труба) и водећи гајдаш своје генерације. Кроз своје извођаштво, он не негује само музику источне Србије, већ се труди да одржи традицију у многим њеним облицима: традиционалну вокалну музику, посебно певање на бас, народне плесове из источне Србије, народну ношњу и друге предмете.

Pročitajte i  Поруџбина док си рекао кеш: CarGo Батлер увео плаћање готовином

World Music асоцијација Србије је 2013. године објавила албум “Светлана Спајић и Бокан Станковић – уживо на Фестивалу Тодо Мундо”.

Споменик природе, Ђавоља Варош налази се на југу Србије и састоји се од два природна и ретка феномена у свету: земљаних фигура, као специфичних облика рељефа који у простору делују врло атрактивно, и два извора јако киселе воде са високом минерализацијом.

Ово ће бити први пут да је једна инострана платформа, на којој су до сада концерте одржали Ник Кејв, Кајли Миног, Бјорк и многи други музичари, показала интересовање за концерт традиционалне музике са наших простора.

Pročitajte i  Краљевић Марко погинуо је на данашњи дан: Као турски вазал живот је изгубио у бици на Ровинама

Наступ Пјевачке дружине Светлане Спајић и Бокана Станковића у Ђавољој Вароши биће јединствено и изузетно искуство. Ако желите да чујете авангарду предака укорењену у балканску традицију у једном од најсликовитијих природних локалитета у Европи, овај концерт треба да буде на вашој листи догађаја.

Цена улазнице за онлине концерт је 10 евра, а може се купити преко DICE платформе.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име