Топла добродошлица најмлађим суграђанима: Општина Мионица наставила акцију даривања свим бебама које су рођене у овој општини

0
840

Председник општине Мионица Бобан Јанковић је данас у сали Скупштине општине Мионица родитељима мионичких беба рођених у периоду од јануара до марта ове године свечано уручио 20 дечијих ауто седишта. Право изненађење за све присутне родитеље била су колица за бебе која ће се од ове године бесплатно делити свим породиљама на територији општине Мионица.

“Кроз програм Савета за безбедност саобраћаја поклањамо ауто седишта, а од ове године свака породиља ће добити и колица за бебе. Ово је прави поклон од општине Мионица, нешто што ће у значајној мери растеретити кућни буџет сваког новог родитеља и један од начина да вам се захвалимо што сте остали овде да живите и стварате своје породице. И што је најважније ми ћемо кроз различите програме сваке године уводити по неку новину која ће позитивно утицати на популациону политику у нашој општини.” – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Од почетка 2017. године општина Мионица обезбеђује бесплатна дечија ауто седишта у оквиру активности Савета за безбедност саобраћаја општине Мионица и до сада је подељено преко 150 безбедносних система за децу. На иницијативу председника општине Мионица Бобана Јанковића од почетка 2019. године ова акција је по први пут проширена на поделу бесплатних колица за бебе.

Мионичка општина спроводи и друге мере из области популационе политике, од којих треба истаћи исплату једнократне новчане накнаде за бебе у износу од 40.000 динара, бесплатне уџбенике за ђаке прваке, бесплатан вртић за треће дете, као и бесплатан превоз за све ученике.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име