Општина Мионица даровала ауто-седишта и колица за бебе: За безбедну и удобну вожњу најмлађих мионичана

0
921

Председник општине Мионица Бобан Јанковић је данас у сали Скупштине општине Мионица родитељима мионичких беба рођених у периоду од априла до августа ове године свечано уручио дечија ауто седишта и колица за бебе. Поред овога, из буџета општине Мионица породиљама је уплаћена једнократна новчана помоћ у износу од 40 хиљада динара.

Председник општине Бобан Јанковић приликом предаје поклона родитељима мионичких беба

Подели дечијих ауто седишта претходила је теоријска и практична обука о коришћењу и постављању безбедносних система за децу у возилу, коју су заједно са представаницима општине Мионица организовали активисти удружења ”Зелени талас” из Београда. Родитељи су имали прилику да науче како се на правилан начин постављају и користе ови безбедносни системи у возилу како би на што безбеднији начин превозили своје малишане.

Теоријска и практична обука о коришћењу и постављању безбедносних система за децу у возилу
Теоријска и практична обука о коришћењу и постављању безбедносних система за децу у возилу

Од почетка 2017. године општина Мионица обезбеђује бесплатна дечија ауто седишта у оквиру активности Савета за безбедност саобраћаја општине Мионица и до сада је подељено преко 170 безбедносних система за децу. На иницијативу председника општине Мионица Бобана Јанковића од почетка 2019. године ова акција је по први пут проширена на поделу бесплатних колица за бебе.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име