Свечаност у Старом двору: Општина Мионица добитник престижне плакете „Шампион солидарности“

0
561

У Београду у Старом двору је пре три дана одржан традиционални новогодишњи пријем у част добровољних давалаца крви који организује Институт за трансфузију крви Србије и Град Београд. Ово је била прилика да се уруче признања и захвалнице  најуспешнијим даваоцима, као и најистакнутијим институцијама, међу којима је своје место обезбедила и општина Мионица.

Плакету „Шампион солидарности“ добиле су општине Мионица, Рашка, Велика Плана, Велико Градиште, Ивањица и Коцељева. За најуспешнију средину проглашено је село Метковић у општини Богатић, док је титулу најхуманије општине понела је општина Лазаревац.

Награђени

Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић навео је да је 2018. година била успешна када је у питању добровољно давање крви. Сваке године све је више прикупљених јединица крви и то је велики подстицај да и идућа година буде још боља него протекла.

– Надам се да ћемо сваке године напредовати и имати више јединица крви и више оних који ће се прикључити овој великој породици добровољних давалаца крви. – рекао је Андреја Младеновић.

– Ово је велики подстрек за нашу општину и Црвени крст Мионица да што више подстичемо и промовишемо праве вредности. Ова награда припада свим добровољним даваоцима који су својим несебичним поступцима некоме даровали нови живот. Сигуран сам да ћемо и у наредној години оправдати указано поверење и подстаћи што већи број људи да буду хумани. – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

На свечаности су додељене и посебне захвалнице најбољим младим учесницама конкурса „Крв живот значи”.

Институт за трансфузију крви Србије током ове године прикупио је више од 77.000 јединица крви, што је за 10.000 јединица више него прошле године.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име