Општина Мионица на конкурсима обезбедила значајна финансијска средства: 20 милиона динара од Министарства државне управе и локалне самоуправе

0
60

Мионици је на конкурсима Министарства државне управе и локалне самоуправе одобрено више од 20 милиона динара. Захваљујући подршци министарства реконструисаће се водовод Котлине – Рајковић и унапредити  туристичка понуда Мионице. Изградња цевовода Котлине-Рајковић у дужини од 3,6 км има вишеструки значај. Реализацијом овог пројекта укинуле би се летње рестрикције, а у селима Голубац,  Буковац, Робаје, Крчмар, Мратишић, део Осеченице и у Рајковићу дугорочно решио проблем водоснабдевања.

– Више од 20 милиона динара добијених од Министарства за локалну самоуправу представљају потврду да општина Мионица ужива снажну подршку Владе Србије. И потврду да смо добро дефинисали наше приоритете. Али, ова подршка представља увод у велики инвестициони циклус који нас чека ове године. Наша општина конкурисала је са више од 40 пројеката, који у свом фокусу имају бољи живот Мионичана. Свакако, чиста вода за свако домаћинство је апсолутни приоритет. И свака кућа, свако село нам је подједнако важно – рекао је Бобан Јанковић председник општине Мионица,  коментаришући позитивну одлуку Министарства.

Pročitajte i  Ауто-Кабел удвостручује број запослених у Мионици: Немачка копанија отвара нова радна места

Јанковић је тим поводом одржао састанак с Општинским већем и општинским тимом за инвестиције. На састанку је закључено да је комунална инфраструктура један од важних предуслова за развој туризма.

– Мионица представља одличну туристичку дестинацију, али морамо континуирано улагати како бисмо  је обогатили и на тај начин ојачали локалну привреду – рекао је Јанковић.

Pročitajte i  Програм подршке за развој пољопривреде у мионичким селима: Улаже се више од 72 милиона динара

Мионица има веома разноврсну и занимљиву туристичку понуду. Туристима је на располагању Бања Врујци, споменик природе Рибница, Рибничка и шалитрена пећина, обронци Равне горе и Маљена, кањон реке Рибнице. А ту су и родна кућа славног војсковође из Првог светског рата војводе Мишића у Струганику, манастир у Рибници, цркве у Мионици, Крчмару, Вртиглаву, Планиници, Горњој Топлици и Горњем Лајковцу.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име