Промоција „Укуси Србије“: Општина Мионица на Краљевском двору у Београду представила своје препознатљиве домаће производе

0
1357

На иницијативу председника општине, господина Бобана Јанковића, општина Мионица је, у оквиру Септембарског сусрета чланова и партнера НАЛЕДА-а, презентовала локалну понуду домаће хране и пића својих локалних произвођача.

Догађај је организован 12. септембра 2019. на Краљевском двору у Београду. Бројни, значајни и угледни гости из света привреде и политике, представника дипломатског кора, премијерка Србије, Ана Брнабић, имали су прилику да дегустирају укусне и здраве домаће производе општине Мионица.

Поред председника општине, господина Бобана Јанковића, који је сваке године уважени гост овог престижног скупа, догађају су овог пута присуствовали и домаћи произвођачи, који су својом понудом обогатили штанд Западне Србије, на коме су били изложени производи општине Мионица, који је по речима званица, најбогатије декорисан.

Тако су угледне званице могле да пробају одличан сир и кајмак „Млекаре Качаревић“, здраву сушену шљиву, вишњу и крушку предузећа „Агранела“, укусне џемове и слатка Пољопривредног газдинства „Тешановић“, изузетне производе од ароније газдинства „Павловић“, као и свежа пецива и посластице предузећа „Дуња Д“.

Од алкохолних пиће, гости су дегустирали ракију шљивовицу из производње „Читаковића мелем“ и неколико врста квалитетних вина предузећа „POWER INTER MONT DOO“, која се производе од грожђа узгајаног у селу Ракари.

Трпеза општине Мионица употпуњена је и лиофилизованим производима Центра за лиофилизацију Ваљево, који се праве од сировина узгајаних на географском подручју општине Мионица. Ovi производи су заправо исушени производи од јабуке, малине, млека са изузетно дугим роком трајања и до 20 година и представљају нешто потпуно ново на тржишту Србије. За све производе, који су били презентовани на овом скупу, карактеристично је и заједничко да су потпуно здрави, без икаквих адитива и конзерванаса.

Зато и није било необично што је, поред остале понуде из других делова Србије, штанд Западне Србије био најукуснији и најпосећенији.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име