Општина Мионица и ове године обезбедила бесплатне уџбенике за своје ђаке прваке

0
157

Свим првацима у свих 36 насеља, општина Мионица је по пети пут за редом обезбедила бесплатне уџбенике. За овај програм буџетом је опредељено 980 хиљада динара. Уписано је 98 првака до сада, а могуће је да ће се број повећати до почетка школске године. Захваљујући средствима Владе Републике Србије, мионички прваци ће ове године написати своја прва слова у реконструисаним и модрено опремљеним школама.

На иницијативу председника Бобана Јанковића, бесплатна подела уџбеника за прваке у мионичкој општини започела је 2017. године. Ова пракса настављена је и ове године, када ће мионички прваци по пети пут за редом добити бесплатне уџбенике.

Pročitajte i  Програм манифестације „Мишићеви дани“: Публика ће уживати у спектаклима великих музичких звезда, културно-уметничким вечерима и спортским активностима

-Бесплатним поделом уџбеника за прваке хтели смо да олакшамо родитељима. Знамо колико улажу у образовање своје деце. Бринемо о нашој деци. Захваљујући средствима Владе Републике Србије у реконструкције мионичких школа уложено је преко 360 милиона динара. А у плану је реконструкција основних школа у Горњој и Доњој Топлици. Преко општинског Центра за развој и образовање бесплатно су доступни многи садржаји за едукацију. Чинимо све како би наша деца имали што боље услове за школовање-рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Pročitajte i  Инвестиција Електропривреде Србије у Мионици: За боље снадбевање струјом целе вароши и околних села

Јанковић је додао да је образовање најмоћније оружје и да се мора улагати у едукацију и усавршавање мионичких ђака.

-Деца током школовања развијају своје мисли, опхођење према другима и припремају се за нова животна искуства. Зато су им потребни позитивни примери и најбољи услови за школовање и одрастање. Бољим образовањем градимо и најбољу будућност Мионице-казао је Јанковић.

Општина Мионица је за више од 900 мионичких основаца обезбедила шести пут за редом и бесплатан улаз на базене Спортског центра „Мионица“ у  селу Мионица. Преко општинског Центра за развој и образовање, ученици мионичких школа су у могућности да похађају бесплатно часове глуме, плеса, језика, програмирања и друго. А локална самоуправа је од почетка ове године бесплатно уручила 27 колица за децу и 28 ауто седишта, а за  27 породиља исплаћена је једнократна помоћ у износу од 40 хиљада динара.

Pročitajte i  „Мионица Рели“ 2021: Пети пут за редом ауто трке кроз живописне пределе мионичког краја

Бесплатни комплети уџбеника ће мионичке прваке сачекати првог дана школске године, чиме ће им општина Мионица на најлепши начин честитати полазак у школу.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име