Поклони за све мионичке ђаке прваке: Општина Мионица обрадовала најмлађе основце бесплатним уџбеницима, школским прибором и веселим дресовима

0
802

Општина Мионица је трећу годину за редом обезбедила бесплатне комплете уџбеника за све прваке са ове општине.

Првог дана школске године, председник општине Мионица Бобан Јанковић обишао је првачиће у основним школама “Милан Ракић” у Мионици и “Војвода Живојин Мишић” у Рајковићу. Уз честитке поводом овог великог дана за њих и њихове родитеље, председник општине је поклонунио свим најмлађим основцима  бесплатне комплете уџбеника.

Према Јанковићевим речима циљ ове и сличних акција је побољшање квалитета живота и спречавање одлива становништва из општине Мионица. Бројне мере које општина спроводи имају за циљ повећање наталитета и побољшавање услова за одрастање и образовање деце.

– Већ трећу годину за редом негујемо добру праксу поделе бесплатних уџбеника свим првацима у нашој општини. Ове године, поред овога малишане смо обрадовали и симпатичним дресовима „Ђак првак“ које могу користити за различите школске догађаје, као и школским прибором. Верујем да смо на овај начин помогли родитељима првака да бар мало растерете кућни буџет, јер полазак деце у школу представља заиста велики удар за финансије родитеља. -рекао је први човек мионичке општине и најавио предстојећа улагања и пројекте у сфери образовања.

– Пред нама су велики пројекти,  комплетна реконструкција и санација зграда основне и средње школе у Мионици, као и реконструкција издвојеног одељења у Горњој Топлици где ће се поред реконструкције школске зграде вршити и изградња мање спортске хале. Такође, у наредним данима очекујемо испоруку комплетно нове опреме за кухињу Предшколске установе “Невен” у Мионици и минибуса за превоз деце са терена. – прецизирао је председник општине.

Укупно 94 првака је у понедељак по први пут у овој општини село у школске клупе, од чега су њих садамдесет двоје нови ученици матичне школе у Мионици, а двадесет двоје припада школи у Раковићу. Општина Мионица је обензбедила 79 комплета уџбеника, док 15 малишана добија бесплатне књиге од Министарства просвете, науке и технолошког развоја као треће дете или социјално угрожена категорија.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име