Безбедност на првом месту: Општина Мионица поклонила ауто-седишта за бебе рођене у овој општини

0
652

Мионичка општина је у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја  поделила ауто-седишта за 46 бебе које су рођене на подручју ове општине. Ауто-седишта за најмлађе су подељена након обуке о правилној употреби ауто-седишта која је била намењена родитељима мионичких малишана и онима који ће то постати у блиској будућности.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић рекао је да локална самоуправа ове године први пут родитељима са територије општине Мионица бесплатно дели ауто седишта за децу, а све са циљем да се што више унапреди безбедности саобраћаја на путевима.

„Захваљујући доброј сарадњи коју имамо са Агенцијом за безбедност саобраћаја, ове године први пут спроводимо ову изузетно корисну, едукативну и подстицајну акцију. Она је изузетно значајна не само за локалну самоуправу и мионичке родитеље, већ и за подизање општег нивоа безбедности у саобраћају.  Акција поделе ауто – седишта је само једна од активности које ћемо у наредном периоду предузимати на пољу безбедости у саобраћају“, рекао је Јанковић.

Начелник одељења за превенције у  Агенцији за безбедност саобраћаја, Душко Пешић, је овом приликом нагласио да је Мионица у последње време направила важне кораке ка унапређењу безбедности саобраћаја, а један од њих је и учешће у овом пројекту који се реализује у 20 локалних самоуправа у Србији.

Поред теоријске обуке којој су присутвовали родитељи мионичких малишана,  одржана је и практична обука о постављању ауто седишта у возилу, јер пракса показује да велики број родитеља не поставља правилно дечје ауто- седишта у аутомобил.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име