За још бољу и ефикаснију локалну самоуправу: Општина Мионица потписала важан споразум

0
679

Општина Мионица и Стална конференција градова и општина закључили су данас Споразум о сарадњи који се односи на сарадњу у реализацији Пакета подршке овој јединици локалне самоуправе. Области које су покривене овим споразумом односе се на управљање имовином, који је одобрен у оквиру конкурса за доделу Пакета подршке градовима и општинама у оквиру програма “Еџцханге 5”.

Европска унија финансира овај програм из средстава ИПА 2014, а спроводи га Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Министарством финансија и СКГО као имплементационим партнером. Програм је намењен подршци локалним самоуправама за ефикасно управљање имовином, који је предвиђен да се реализује у периоду од априла 2017. године до априла 2020. године.

Пакет подршке за унапређење процеса управљања имовином је посебно прилагођен капацитетима општине Мионица. Подршка подразумева директан ангажман стручњака за рад на актима ЈЛС, имовинским евиденцијама и базама података, за утврђивање фактичког стања непокретности, тренинге, радионице, семинаре као и друге видове саветодавне подршке ЈЛС у предметној области.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име