Општина Мионица обележила важан јубилеј: 126 година постојања вароши

0
501

Свечаним програмом у Културном центру, Oпштина Мионица је у четвртак 14. јануара обележила 126 година од када је указом краља Александра Обреновића Мионица проглашена за варош. Присутнима се на почетку програма обратио председник општине Мионица Бобан Јанковић.

– Мионица је настала много пре него што је проглашена за варош. Насеља настају тако што људи припитомљавају природу, обликују је према потребама живота, урбанизују. Тако је и наше насеље полако расло и прерасло у варош која временом постаје све удобније место за живот. Наше највеће богатство су људи и зато се и на државном и на локалном нивоу озбиљно ради на популационој политици. Трудимо се да обезбедимо што квалитетније услове за све Мионичане, да развијамо сваки део општине Мионица. Варош Мионица представља срце Општине, а када је срце здраво онда ће и други делови бити здрави. Радимо на томе да Мионица не буде само још једно лепо место кроз које се пролази, већ место које ће људи одабрати за своје одредиште у којем ће пронаћи оно што желе – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Уметнички програм је обележио наступ вокалног солисте Марка Томића и гитаристе Луке Јездића, док су присутни истовремено могли да виде бројне фотографије и видео снимке Мионице и Мионичана из богате архиве Културног центра.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име