Сигуран пут до здравије и квалитетније хране: Општина Мионица развија органску производњу

0
852

Јуче је председник општине Мионица Бобан Јанковић имао први иницијални састанак са представницима националног удружења за развој органске производње „Serbia Organica“ у циљу унапређења и развоја органске производње на територији мионичке општине.

Према речима председника општине Мионица Бобана Јанковића, сви пољопривредни произвођачи који су заинтересовани за овај програм моћи ће континуирано да унапређују знања у области органске производње кроз бројне семинаре, обуке и обиласке пољопривредних газдинстава који ће за њих бити организовани.

На овом састанку смо договорени следеће кораке које ће заједно предузети ово удружење и општина Мионица у циљу упознавања пољопривредних произвођача са поступком органске производње. План нам је да у нашој општини развијамо органску производњу и да наши пољопривредници постану поуздани и конкурентни снабдевачи органском храном. – рекао је Јанковић.

Већ у мају ће бити одржани први семинари и састанци како би се пољопривредници упознали са органском биљном производњом, органском сточарском производњом, производњом прерађене хране, као и правилима за обезбеђивање органских производа.

Поред овога, општина Мионица и Фондација „Ана и Владе Дивац“ ће ускоро расписати Јавни позив о додели пластеника за 18 пољопривредних произвођача који се определе за биљну органску производњу.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име