Siguran put do zdravije i kvalitetnije hrane: Opština Mionica razvija organsku proizvodnju

0
684

Juče je predsednik opštine Mionica Boban Janković imao prvi inicijalni sastanak sa predstavnicima nacionalnog udruženja za razvoj organske proizvodnje „Serbia Organica“ u cilju unapređenja i razvoja organske proizvodnje na teritoriji mioničke opštine.

Prema rečima predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića, svi poljoprivredni proizvođači koji su zainteresovani za ovaj program moći će kontinuirano da unapređuju znanja u oblasti organske proizvodnje kroz brojne seminare, obuke i obilaske poljoprivrednih gazdinstava koji će za njih biti organizovani.

Pročitajte i  Neustrašivi sin vojvode Živojina Mišića: Nemci su ga streljali, a u času samrti izgovorio je OVU MOĆNU REČENICU!

Na ovom sastanku smo dogovoreni sledeće korake koje će zajedno preduzeti ovo udruženje i opština Mionica u cilju upoznavanja poljoprivrednih proizvođača sa postupkom organske proizvodnje. Plan nam je da u našoj opštini razvijamo organsku proizvodnju i da naši poljoprivrednici postanu pouzdani i konkurentni snabdevači organskom hranom. – rekao je Janković.

Pročitajte i  Trojica sinova vojvode Mišića: Tragična sudbina junaka, potomaka velikog vojvode

Već u maju će biti održani prvi seminari i sastanci kako bi se poljoprivrednici upoznali sa organskom biljnom proizvodnjom, organskom stočarskom proizvodnjom, proizvodnjom prerađene hrane, kao i pravilima za obezbeđivanje organskih proizvoda.

Pored ovoga, opština Mionica i Fondacija „Ana i Vlade Divac“ će uskoro raspisati Javni poziv o dodeli plastenika za 18 poljoprivrednih proizvođača koji se opredele za biljnu organsku proizvodnju.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime