Општина Мионица и ове године поделила бесплатне књиге за све ђаке прваке

0
220

Свим мионичким првацима, по пети пут заредом, општина Мионица обезбедила је бесплатне уџбенике. Уписано је 98 првака, а за овај програм буџетом је опредељено 980 хиљада динара.

На иницијативу председника општине Мионица Бобана Јанковића, подела бесплатних уџбеника започета је 2017. године.

-Пре пет година започели смо ову акцију. Циљ нам је био да олакшамо родитељима, а да нашим првацима на најбољи могући начин честитамо полазак у школу.

Захваљујући средствима Владе Републике Србије, у Мионици су у великој мери побољшани услови и квалитет образовања. Уложено је преко 360 милиона динара у обнову школских установа. Наставићемо и даље да инвестирамо у образовање наше деце-рекао је Јанковић

Мионички прваци ће ове године написати своја прва слова у реконструисаним и модерно опремљеним школама. У Мионици су комплетно реновиране основна и средња школа, у чију реконструкцију је уложено 338 милиона динара. За обнову школе у Рајковићу издвојено је 26 милиона динара, 1,2 милиона за реновирање четвороразредне школе у Буковцу,  док је за основну школу у Дучићу  издвојено 4,4 милиона динара.

Мионички ученици су овог лета имали прилику да бесплатно бораве на базенима Спортског центра „Мионица“, а могли су и бесплатно да похађају школу пливања. У општинском Центру за развој и образовање доступни су многи садржаји. Часови глуме, плеса, језика, програмирања и др. Све то  бесплатно могу похађати мионички ђаци.

За крај школске 2020/2021. године, најбољим мионичким ђацима председник општине Мионица Бобан Јанковић уручио је лаптопове као награду за постигнут труд и успех.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име