Орах као лек: Искористите све његове квалитете за лечење чак и најтежих болести

0
1356

Познато је да је плод ораха изузетно здрав, међутим, сада можете искористити и његове листове и љуску.

орах као лек

Чај од ораха

Овај чај се користи код проблема са затвором, када неамте апетит или када треба да прочистите крв. Веома је добар када треба да се регулише ниво шећера у крви и добар је против жутице. Чај може да се користи за испирање усне дупље и код болести десни.

Једну кашку ситно исечених свежих листова ораха попарите са 2,5 дцл воде и оставите да одстоји 10 минута, потом процедите и попијте.

Pročitajte i  Отров који лечи срце и обнавља бешику: Можете је наћи на свакој ливади, а ево како се користи

орах као лек

Чај за испирање

Кашику пуну ситно исецканих свежих листова ораха потпарити са 2,5дцл воде и оставити да одстоји 30 минута.

Овако спремљен чај користите за испирање загнојених ноктију на ногама и рукама, ако имате неке красте,како на кожи тако и на глави, а одличан је код лечења шуге.

Ракија од ораха

20 зелених ораха исећи на четвртине и ставити у боцу са широким грлићем па прелити са литром квалитетне домаће ракије и то тако да их ракија прекрије са два до три прста. Добро затворену боцу држати 4 недеље на сунцу или топлом месту, после тога течност процедити.

Pročitajte i  ЦВЕТ НАСТАО ОД ЕВИНИХ СУЗА: Ђурђевак чува срце и доноси љубав и срећу

орах као лек
Овако припремљену ракију користите за прочишћавање јетре и крви. Ова ракија одлично отклања слабост желуца, трулежне бактерије из црева а показала се добром и код болести густе крви.

Додавањем једне кафене кашичице ове ракије, у чај од листа ораха, добијамо одлично средство за третирање вашљивости главе, уклањање акни, гнојних осипа по кожи, знојења ногу (додати литар воде па користити као купку) а одлично је средство код појачаног вагиналног секрета. Ово средство одлично лечи промрзлине. Показало се веома успешно и код опадања косе где се утрљавањем оваквог раствора подстиче опоравак и јачање корена косе а уједно и подстиче раст нове.

Pročitajte i  ЦВЕТ НАСТАО ОД ЕВИНИХ СУЗА: Ђурђевак чува срце и доноси љубав и срећу

herbanatura.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име