Osim u Nemanjićima, Glogovca ćemo gledati u još jednom domaćem ostvarenju: Poslednja uloga velikog glumca zbog koje jedva čekamo novembar

0
482

Preminuli srpski glumac Nebojša Glogovac svoju poslednju ulogu odigrao je u filmu “Južni vetar”, režisera Miloša Avramovića, u kom tumači lik vođe kriminalnog klana. Premijera filma zakazana je za 14. novembar, a osim Glogovca, u filmu igraju i Miloš Biković, Dragan Bjelogrlić, Srđan Todorović, Aleksandar Berček i drugi. Avramović kaže da mu je žao što Glogovac nije doživeo da vidi svoju poslednju ulogu i navodi da je saradnja sa njim bila pravo uživanje.

– Osećaj da smo izgubili Nebojšu je strašan i nepodnošljiv. Prerano i tragično smo ostali bez divnog čoveka i kolege. Žao mi je što neće biti sa nama na premijeri, gde bi uživao u plodovima našeg zajedničkog rada. Pa, svaki dan, svaka uloga i svaki korak mogu da budu poslednji – ispričao je Avramović i dodao da je još tokom pisanja scenarija znao da će Glogovac igrati bitnu ulogu u filmu. – Nisam u potpunosti bio zadovoljan kako je napisan lik glavnog negativca u filmu. Bio je na ivici da bude jednodimenzionalan i previše iritantan. Želeo sam da tu ulogu odigra ozbiljan glumac koji bi mogao da joj da mesa, biografiju, psihologiju. Nebojša mi je, sa svim svojim kvalitetima, bio prvi izbor i lako smo se dogovorili – objasnio je režiser filma “Južni vetar”.
Miloš Avramović govorio je i o Glogovčevoj skromnosti i profesionalnosti koje su ga činile velikim glumcem: “Imao je strašan glumački instinkt. Ako bi primetio neki problem u sceni, samo bi me povukao u stranu i rekao jednu ili dve reči, koje su bile tačne i precizne. Nikada nije predlagao nešto što nije u interesu celine i krajnjeg rezultata. Nikad se nije gurao niti tražio višak prostora na štetu kolega, jer nije imao potrebe za tim. Jednostavno, bio je previše talentovan, da bi se time bavio. Poslednji put smo se čuli, čini mi se, početkom decembra prošle godine. Interesovao se kako su ispale neke scene, dokle smo stigli sa montažom i slično. Nebojša je bio sjajan tip. Duhovit, inteligentan, inspirativan” – zaključio je Avramović za Telegraf.

Inicijalizacija u toku...
Pročitajte i  Domaći zadatak jedne učiteljice za letnji raspust izazvao pravo ludilo na internetu: Mreže se USIJALE, evo šta je zadala deci

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime