Осим у Немањићима, Глоговца ћемо гледати у још једном домаћем остварењу: Последња улога великог глумца због које једва чекамо новембар

0
727

Преминули српски глумац Небојша Глоговац своју последњу улогу одиграо је у филму “Јужни ветар”, режисера Милоша Аврамовића, у ком тумачи лик вође криминалног клана. Премијера филма заказана је за 14. новембар, а осим Глоговца, у филму играју и Милош Биковић, Драган Бјелогрлић, Срђан Тодоровић, Александар Берчек и други. Аврамовић каже да му је жао што Глоговац није доживео да види своју последњу улогу и наводи да је сарадња са њим била право уживање.

– Осећај да смо изгубили Небојшу је страшан и неподношљив. Прерано и трагично смо остали без дивног човека и колеге. Жао ми је што неће бити са нама на премијери, где би уживао у плодовима нашег заједничког рада. Па, сваки дан, свака улога и сваки корак могу да буду последњи – испричао је Аврамовић и додао да је још током писања сценарија знао да ће Глоговац играти битну улогу у филму. – Нисам у потпуности био задовољан како је написан лик главног негативца у филму. Био је на ивици да буде једнодимензионалан и превише иритантан. Желео сам да ту улогу одигра озбиљан глумац који би могао да јој да меса, биографију, психологију. Небојша ми је, са свим својим квалитетима, био први избор и лако смо се договорили – објаснио је режисер филма “Јужни ветар”.
Милош Аврамовић говорио је и о Глоговчевој скромности и професионалности које су га чиниле великим глумцем: “Имао је страшан глумачки инстинкт. Ако би приметио неки проблем у сцени, само би ме повукао у страну и рекао једну или две речи, које су биле тачне и прецизне. Никада није предлагао нешто што није у интересу целине и крајњег резултата. Никад се није гурао нити тражио вишак простора на штету колега, јер није имао потребе за тим. Једноставно, био је превише талентован, да би се тиме бавио. Последњи пут смо се чули, чини ми се, почетком децембра прошле године. Интересовао се како су испале неке сцене, докле смо стигли са монтажом и слично. Небојша је био сјајан тип. Духовит, интелигентан, инспиративан” – закључио је Аврамовић за Телеграф.

Pročitajte i  Ћирило и Методије су Словенима подарили писменост како би разумели хришћанску мисао
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име