Осмомартовска торта: Засладите празник себи и драгим особама

Састојци за кору: 6 кашика брашна, 1 јаје, 8 кашика шећера, 4 кашике уља, 7 кашика киселог млека, 3 кашике какаоа, соде бикарбоне 1/2 кашичице, 1 кесица ваниле, пишкоте – 12 ком.
ЗА ПОТАПАЊЕ ПИШКОТА И КОРЕ: млеко – 1/3 шоље заслађено 1 кесицом ванилин – шећера
ЗА КРЕМ: свеже млеко – 1 л, јаја – 2 ком, шећер – 10 кашика, пудинг – 3 ком /по 37 g/ од ваниле, брашно – 1 кашика, маслац – 20 g
ЗА ПРЕМАЗИВАЊЕ шлаг и свеже млеко – 150 ml

bonapeti.rs

Начин припреме
За кору – јаје и шећер умутити жицом у снег. Додати уље, млеко, соду, брашно и какао. Смесу сипати у калуп за торту од 24 cm, прекривену папиром за печење и благо премазану уљем. Пећи на 180 степени 35 минута.
За крем: Млеко сипати у касеролу, а око 200 ml одвојити за растварање пудинга. Њих умутити са јајима, брашном и шећером.
Смесу полако додати у топло млеко уз непрестано мешање жицом. Када крем проври, скинути га са ватре и мутити још неколико минута. Након тога додати маслац и ванилу.
Прављење торте: У прстен од калупа за торту ставити кору, на одговарајућу чинију. Прелити сирупом од топлог млека.
Након тога ставити део крема, ред пишкота и преостали крем. Торту оставити да одстоји неколико сати, након чега јој скинути прстен. Украсити по укусу. Одозго можете посути и какаом и готовом декорацијом. Намазати са стране шлагом и направити фигуре од растопљене чоколаде.

bonapeti.rs

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...