Општина Мионица примила нову донацију Немачке развојне агенције: Електрични бицикли за геронтодомаћице

0
684

Након заштитне опреме, Немачка развојна агенција (ГИЗ) је обезбедила нову донацију за Мионицу и то у виду електричних бицикла. Бицикли долазе као подршка запосленима у области социјалне заштите у време поновног повећања броја заражених од вируса Ковид-19. Електрично превозно средство је намењено геронтодомаћицама које пружају помоћ у кући за старија лица и чија је подршка посебно значајна због ограниченог кретања и здравствених ризика којима су изложени старији.

Донацију уручује пројекат немачко-српске развојне сарадње “Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“ и обухвата електричне бицикле, као и додатну опрему у виду заштитне кациге и сигурносних ланаца. Електрични бицикли раде на батерију и могу се возити са и без електро погона, а бицикли за Мионицу су прилагођени вожњи и у брдовитим пределима.

-Захваљујемо се Немачкој развојној агенцији на константној подршци коју нам пружају у области социјалне заштите. Бицикли са пуном пратећом опремом не само да су одлично превозно средство, већ ће и помоћи при подизању свести о доступности и употреби еколошких видова транспорта-истакао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Подршка општини Мионица део је веће мере подршке ГИЗ-a која обухвата 16 градова и општина. До краја 2020. године биће уручено 58 електричних бицикала- 26 прилагођених брдским пределима и 32 намењена равничарком терену.

-Помоћ у кући за старија лица је једна од најчешће коришћених услуга социјалне заштите. Веома нам је драго да ћемо донацијом електричних бицикла подржати запослене у социјалној заштити и тиме олакшати долазак до корисника, а то ће имати и позитиван ефекат на заштиту животне средине. Чињеница да су бицикли произведени у Србији је додатни бонус јер тиме подржавамо и развој домаће зелене економије – рекао је Маркус Мајер, вођа пројекта.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име