Otkriven izvor najlekovitije vode u Srbiji: Ovakva voda do sad nije postojala u našoj zemlji

0
1304

Izvor najlekovitije vode u Srbiji otkriven je proteklih dana na Divčibarama. Stručnjaci tvrde da je ovaj izvor tečnosti vrhunskih mineralnih vrednosti takvog kvaliteta da može odmah da se flašira.

najlekovitiji izvor vode u Srbiji

Izvor se nalazi u centru Divčibara, nadaleko od poznate vazdušne banje. Voda je toliko bogata magnezijumom, kakva, tvrde stručnjaci, nigde u Srbiji ne postoji! Magnezijum povoljno utiče na rad srca, krvne sudove, razbijanje kamena u bubregu, opšte stanje organizma…

Pročitajte i  SMS poruke za Srpsku novu godinu: Čestitajte Pravoslavnu novu godinu svim dragim ljudima uz ovih 15 fantastičnih čestitki

Stručnjaci Rudarskog-geološkog fakulteta u Beogradu otkrili su dve bušotine koje mogu da zadovolje potrebe za vodom ovaj vodeći turistički centar valjevskog kraja.

najlekovitiji izvor vode u Srbiji

Na srpskom tržištu nema prirodnih voda koje sadrže toliku količinu magnezijuma, kao što je slučaj na Divčibarama. Voda je slabobazna, što pravi efekat rasterećenosti u želucu. Stene od kojih je formiran planinski masiv na kom su Divčibare pune su minerala magnezijuma, pa odatle toliko kvalitetna voda.

Pročitajte i  Veliko interesovanje za turizam Srbije na Ekspo Dubai 2020

najlekovitiji izvor vode u Srbiji

(Novosti.rs)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime