Отвара се нова индустријска зона у Мионици: Све више заинтересованих инвеститора

0
383

Општина Мионица, уз подршку Владе Србије започиње изградњу индустријске зоне на скоро 9 хектара у Радобићу. Очекује се да радови почну за 15 дана, а већ сада се воде преговори са пет инвеститора. За реализацију овог пројекта, Министарство привреде издвојило је 24,1 милиона динара, док ће општина Мионица учествовати са 4,8 милиона динара. Средствима од 28,9 милиона динара биће завршена прва фаза радова којом ће се изградити приступна саобраћајница са потребном комуналном инфраструктуром.

-Индустријска зона у Радобићу један је од најзначајних пројеката који смо покренули. Кроз нове инвестиције обезбедићемо услове за привредни раст. А што је најважније, отвориће се нова радна места у нашој општини. Преполовили смо незапосленост. У 2017. години имали смо 624 незапослена лица, данас је тај број око 300. И то је показатељ да смо на правом путу. Циљ нам је да запослимо све људе који желе да раде. Индустрија зона у Радобићу је историјска инвестиција за наш крај – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

У току је потписивање уговора о извођењу радова, а радове ће изводити грађевинска компанија „Инграп-Омни“ из Београда.

Поред индустријске зоне, Мионицу очекује још нових радних места. Немачка фирма „Ауто-Кабел“ прошириће своје капацитете и отворити додатних 300 радних места у наредне три године.

У општини Мионица недавно је отворен и шалтер за помоћ предузетницима који ће допринети стварању повољног пословног окружења, а уз помоћ Владе Србије инвестира се и 1,2 милијарде динара у пречистаче отпадних вода и канализацију.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име