Dajana treba da bude uzor svoj deci- cepa drva, pomaže starima i završava školu

0
263

Dajana Zgodić (20) je iz rudarske varoši Ljubije , student je visoke medecinske školje u Prijedolu. Ova devojka se ne libi ni jednog posla na putu ka cilju da sebi obezdebi džeparac i da se iškoluje do kraja.

Ona pomaže starijima u poslovima koji oni ne mogu da obave, cepa drva, kreči voćnjake. Ona retko kada odbija poslovne mogućnosti jer kaže da joj je svaka marka bitna, nema cenu za svoje poslove već koliko je ko u mogućnosti da joj da.

Pročitajte i  Evo kako ćete izgraditi jak imunitet kod deteta i spremiti ga za nadolazeću jesen

dajana zgodić

– Nekome treba nacepati ili doneti drva, neko bi da odem do trgovine da mu nešto kupim, nekome treba pokositi… malo pospremiti kuću. To su, uglavnom, stariji ljudi kojima treba pomoć. Obično me nagrade, mada nikad direktno ne tražim novac, već koliko ko može dati, jer nisu svi u mogućnosti i da plate, jer se ovde živi veoma teško. Nekad dobijem i nešto od garderobe, nešto što mi treba. A i da nije toga, osećaj da nekome pomažeš, pogotovo starijim ljudima, baš je dobar – kaže ova skromna devojka.

Pročitajte i  Ovako su nekada Crnogorci branili ćirilicu: Postupak ovih učitelja jedan je od najlepših i najpotresnijih primera čojstva i junaštva

Sve poslove je naučila kod kuće, a iste obavlja i u svome domu, zahvaljujući roditeljima koji su je tako vaspitali. Roditelji imaju neredovne plate na Železnici, pa je ona, da bi imala pare i za školarinu, morala sama da se snađe.

Ona kaže da joj poslovi ne predstavljaju prepreku u učenju i druženju s vršnjacima i kaže da je sve stvar u dobroj organizaciji i ciljevima koje postavite i do kojih želite da dođete.

Ova devojka bi trebalo da postane uzor današnjoj omladini koja se sve više zaluđuje krivim vrednostima današnjice i idolima u svetu poznatih koji ništa drugo ne znaju da rade sem da budu lepi. Ova devojka je jedna od retkih koja se ne stidi seoskih poslova da bi stigla do cilja i ne čeka da joj nešto padne s neba, već ona ka nebu hita i traži ono šta joj pripada!

Pročitajte i  Status ovog doktora šeruje cela Srbija: Od ove priče iz srpske bolnice bukvalno ćete se naježiti

Mi imamo da kažemo samo jedno- BRAVO, DEVOJKO!

kurir.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime