Ovakav džem od bresaka još niste probali: Dodajte mu samo OVO i dobićete nov ukus koji će oduševiti sve

0
629

Sastojci:

900 grama breskvi
2 kašike limunovog soka
300 grama šećera
1 kašika limunove korice
2 kašike narendanog svežeg đumbira


Priprema:

Jednu veliku posudu napunite vodom i pustite da provri, a drugu napunite ledom.
Na dnu svake breskve narežite plitki „x“ pa ih spustite u zagrejanu vodu na 45 sekundi.
Prebacite ih u posudu s ledom.
Nakon minut, dva ćete bez problema moći da ogulite svaku voćku.
Naseckajte breskve i stavite ih u posudu s debelim dnom.
Prelijte ih limunovim sokom pa ih kuvajte na srednje jakoj vatri uz povremeno mešanje.
Posle 15 minuta, breskve će omekšati i pustiti sok, te im dodajte šećer, limunovu koricu i đumbir.
Dobro promešajte, pojačajte vatru i pričekajte da smesa provri.
Kuvajte oko pet minuta, uz povremeno mešanje.
Smanjite vatru i kuvajte još pola sata, sat.
Kad se smesa zgusne, sklonite je s vatre.
Prelijte u sterilizovane tegle i sačekajte da se skroz ohladi pre serviranja.

Pročitajte i  Lepe se za prste: Sočni bataci u sosu od pečuraka koje ćete obožavati!

Stil

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime