Овакав џем од бресака још нисте пробали: Додајте му само ОВО и добићете нов укус који ће одушевити све

Састојци:

900 грама брескви
2 кашике лимуновог сока
300 грама шећера
1 кашика лимунове корице
2 кашике наренданог свежег ђумбира


Припрема:

Једну велику посуду напуните водом и пустите да проври, а другу напуните ледом.
На дну сваке брескве нарежите плитки „x“ па их спустите у загрејану воду на 45 секунди.
Пребаците их у посуду с ледом.
Након минут, два ћете без проблема моћи да огулите сваку воћку.
Насецкајте брескве и ставите их у посуду с дебелим дном.
Прелијте их лимуновим соком па их кувајте на средње јакој ватри уз повремено мешање.
После 15 минута, брескве ће омекшати и пустити сок, те им додајте шећер, лимунову корицу и ђумбир.
Добро промешајте, појачајте ватру и причекајте да смеса проври.
Kувајте око пет минута, уз повремено мешање.
Смањите ватру и кувајте још пола сата, сат.
Kад се смеса згусне, склоните је с ватре.
Прелијте у стерилизоване тегле и сачекајте да се скроз охлади пре сервирања.

Стил

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...