Све време погрешно правимо пире кромпир: Ево зашто је пире у ресторанима 3 пута бољи него онај код куће

Прилог јелима ког многи од нас често праве од сада ће бити много укуснији! Тајна француских кувара у припремању пире кромпира крије се најпре у самом начину кувања кромпира.

Односно, кромпир кувамо у погрешној течности – води.

Како бисмо добили савршени пире, очишћени и опрани кромпир би требало да се кува у лонцу у којем смо раније растопили путер. Самим тим неће вам се догодити да се пире стегне и почне расипати, а да нисте још ни завршили са јелом.

Не морате посетити ниједан ексклузиван ресторан да бисте јели савршени пире. Једноставно, пробајте овај рецепт:

У лонац са павлаком за кување додајте очишћени, опрани и исецкани кромпир, 3 кашичице маслиновог уља и 3 кашичице путера.
По жељи можете да додате со, зачине или бели лук.

Поклопите лонац и оставите да лагано крчка 20 минута. Процедите кромпире, али сачувајте течност у којој се кромпир кувао. Затим, испасирајте кромпир и прелијте са неколико капи те течности, да не буде много редак.

Ово је прави начин кувања пиреа јер на крају остану сви укуси – кромпира и течности у којој се кувао.

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...