ANEGDOTA IZ ŽIVOTA BATE ŽIVOJINOVIĆA: Obešen kaišem visio je sa vrha zgrade hotela

0
956

Bata Živojinović i Boris Dvornik i privatno su bili vrlo dobri prijatelji. Evo jedne njihove urnebesne anegdone sa jednog snimanja, koja će vas zaprepastiti i nasmejati.

bata

Svaki Filmski susreti u Nišu nose anegdote između samih glumaca, ali i one koje se događaju između glumaca i radnika festivala, konobara pa i samih građana. Te anegdote se pre ili kasnije saznaju bez obzira koliko ih organizatori krili ili zataškavali što godinama bezrazložno čine. Tako je na 50. Filmskim susretima, „isplivala“ priča iz 1971. godine.

Bata Živojinović i Boris Dvornik

Ovu anegdotu ispričao je Vladan Živković, danas član Saveta festivala i čovek koji je u karijeri imao više od 70 snimljenih filmova i bezbroj drugih uloga, a sigurno „najluđu“ anegdotu u postojanju FS govori u kameru agencije „Synopsis“.

Pročitajte i  "Ko to tamo peva" je imao POTPUNO DRUGAČIJI scenario od onog koji svi znamo: Evo kako je trebalo da izgleda kultni film

“To je jedna, tada za mene, bila stravična priča. Mislim da je to bilo 1971. godine. ..

Da li je to bio film „Most“ Hajrudina Šibe Krvavca ili tako nešto, ali sve u svemu, stojimo gore na petnaestom spratu hotela Ambasador gde je bio bar. I stojimo, Boris Dvornik, Bata Živojinović, kasnije moj venčani kum, neuropsihijatar Zoran i ja. I Bata u jednom trenutku kaže meni ’ajde mali, ti si najmlađi, idi donesi četiri viskija.
Bata Živojinović i Boris Dvornik
Uđem unutra na šank, daju mi i ja na onom ne ajnceru, nego poslužavniku, nosim četiri viskija”, počinje priču Živković. Kada je doneo viski do mesta gde je ostavio tri prijatelja, zatiče samo kuma Zorana. Pomalo unezverenog i uplašenog.”

“On, onako začuđen, samo ćuti. Čujem ja glasove, a on stoji sam. Pitam gde su ova dvojica, on ćuti. Ali, ja onda krenem po glasovima koji su tu negde, a nigde ljudi nema. Naravno, pijana posla. Zatičem nezaboravnu sliku. Njih dvojica su se svojim kaiševima zakačili i vise nadole s Hotela Ambasador. Razgovaraju i viču gde je viski, gde je viski!.”
Bata Živojinović i Boris Dvornik“Malo je falilo da ispustim onaj poslužavnik jer sam se prestravio. Strašno. Mislite da su se nešto prepali na moje reči i da tako nisu poplili viski? Posle kažem, „Pa Bato, šta to radiš, mogli ste da poginete“, a on će meni „I -ha, pa nije to ništa, znaš gde smo sve mi visili i na kakvim koncima dok smo snimali Most“, odgovorio je Bata Živkoviću.

Pročitajte i  Crna sudbina Milevinog i Albertovog genijalnog sina: Najmlađi Ajnštajn teško je bolovao - život mu je bio samo tama

Kako su uspeli ovo da izvedu –

Da bismo pojasnili, na poslednjem spratu hotela, takoreći terasi, bio je bar, ali posle simsa postoji još jedna šipka duž objekta. Za nju su se svojim kožnim kaiševima zakačili bardovi balkanskog glumišta.
Bata Živojinović i Boris Dvornik

Te 1971. godine na Filmskim susretima Gran pri „Ćele Kula“ dobio je Boris Dvornik dok je Velimir Bata Živojinović poneo nagradu „Car Konstantin“, a Vladan Živković je dobio jednu od prvih počasti u karijeri – nagradu za debitantsku ulogu u filmu „Doručak sa đavolom“ koji je režirao Miroslav Antić.

Pročitajte i  SMS poruke za Srpsku novu godinu: Čestitajte Pravoslavnu novu godinu svim dragim ljudima uz ovih 15 fantastičnih čestitki

(Niške vesti)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime