Овако треба гајити мушкатле: Ево како се правилно залива и прехрањује најлепше балконско цвеће

0
14264

Најбоље температуре за гајење мушкатли су од 10 до 27 степени. На нижим температурама оне полако почињу да пропадају. Заливање мушкатли мора да буде редовно, али умерено.

Неопходно је да биљке имају довољно влаге, да листови не би увенули. Превише влаге и претерано заливање изазива труљење корена и зато земљиште треба да буде равномерно влажно. У касним поподневним часовима, ако ноћи нису хладне могу да се попрскају одстајолом водом.

Хибриди мушкатли, познатије као Kалиопе су веома отпорне на болести.

Pročitajte i  Укуси домаћих посластица из Caffe Chiara од сада доступни на Mister D

Мушкатле највише воле светло место, али заштићено од поподневног сунца.

Гајите их у мањим саксијама како би се тло брзе сушило. Након 15 дана од пресађивања мушкатле прихраните, а пре тога заливајте их само чистом водом.

15 минута након заливања испразните подметач, јер мушкатле не подносе устајалу воду.

Kада темп пређе 30 степени раст мушкатли се зауставља.

Почетком пролећа мушкатле треба орезати и залити. Пожељно је пресадити их. Прихрањује се ђубривом за мушкатле, или ђубривом за цветнице. Током вегетације прихрану мушкатла треба обављати заливањем 1-2 пута недељно раствором за мушкатле.

Pročitajte i  Свратите у БУЛЕВАР ВИНА: Највећи избор за све љубитеље "пића богова"! Могућност доставе на кућну адресу!

Мушкатле се, као ни остале биљке чији листови имају длачице, не смеју прихрањивати прскањем преко листова.

Kако пресадити и размножити мушкатле?

Мушкатле се размножавају семеном или узимањем резница здравих, сочних биљака, а оптимално време за то је лето. Резнице на ожиљавање треба ставити у топао, пешчани, умерено влажан компост. Размножавање семеном захтева да семе буде свеже, јер брзо губи клијавост. Мушкатле зими треба држати у соби на прозору, јер јој таква температура погодује.

Pročitajte i  Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Топле и потпуно мрачне просторије нису погодне за презимљавање мушкатли јер могу довести до превременог кретања мушкатли, стварање танких бледих изданака и исцрпљивање биљке. Током зиме стално треба уклањати осушене листове.

Магазин Стил

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име