Ово морате пробати- посна пиротска баница, најукуснија пита са југа

0
2323

500 г кора за питу
200 г белог кукурузног брашна (не паленте)
150 мл сунцокретовог уља
1 кашичица соли
12 г прашка за пециво
100 мл воде
100 мл сунцокретовог уља за премазивање

vlaška pita

У бело кукурузно брашно додајте со и прашак за пециво, па све помешајте са 100 мл уља и 250 мл млаке воде и направите густу масу.

Pročitajte i  Сиротињско јело које је Гага Николић ОБОЖАВАО: Правио га је сам и увек јео уз пиво

Направите са стране премаз са уљем и водом, а две најдебље коре, оставите за покривање.

У плех ређајте коре (неопходно је да сваку попрскате прематом од уља и воде), а сваку другу премажите великом и пуном кашиком фила.

Покријте питу, исеците је на коцке и пеците 40 минута на 200 степени.
Извадите је из рерне и премажите са 1–2 кашике мешавине уља и воде, и вратите у рерну у рерну још који минут.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име