Ovo morate probati- posna pirotska banica, najukusnija pita sa juga

0
1889

500 g kora za pitu
200 g belog kukuruznog brašna (ne palente)
150 ml suncokretovog ulja
1 kašičica soli
12 g praška za pecivo
100 ml vode
100 ml suncokretovog ulja za premazivanje

vlaška pita

U belo kukuruzno brašno dodajte so i prašak za pecivo, pa sve pomešajte sa 100 ml ulja i 250 ml mlake vode i napravite gustu masu.

Pročitajte i  DAĆU VAM 200 DINARA KAD BUDEM IMAO: Potresna priča o deki koja je ratužila i razbesnela celu Srbiju

Napravite sa strane premaz sa uljem i vodom, a dve najdeblje kore, ostavite za pokrivanje.

U pleh ređajte kore (neophodno je da svaku poprskate prematom od ulja i vode), a svaku drugu premažite velikom i punom kašikom fila.

Pokrijte pitu, isecite je na kocke i pecite 40 minuta na 200 stepeni.
Izvadite je iz rerne i premažite sa 1–2 kašike mešavine ulja i vode, i vratite u rernu u rernu još koji minut.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime