Ово морате пробати- посна пиротска баница, најукуснија пита са југа

500 г кора за питу
200 г белог кукурузног брашна (не паленте)
150 мл сунцокретовог уља
1 кашичица соли
12 г прашка за пециво
100 мл воде
100 мл сунцокретовог уља за премазивање

vlaška pita

У бело кукурузно брашно додајте со и прашак за пециво, па све помешајте са 100 мл уља и 250 мл млаке воде и направите густу масу.

Направите са стране премаз са уљем и водом, а две најдебље коре, оставите за покривање.

У плех ређајте коре (неопходно је да сваку попрскате прематом од уља и воде), а сваку другу премажите великом и пуном кашиком фила.

Покријте питу, исеците је на коцке и пеците 40 минута на 200 степени.
Извадите је из рерне и премажите са 1–2 кашике мешавине уља и воде, и вратите у рерну у рерну још који минут.

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...