OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Infektolozi otkrivaju kako da PRAVILNO dezinfikujete voće i povrće

0
3737

U jeku epidemije koronavirusa, pojavljuju se brojni saveti o tom šta bi sve treba dezinfikovati kako bi virus bio sprečen da uđe u organizam.

Među poslednjih takvim je i savet profesora infektologa iz Sidneja, Timotija Njusama koji kaže da bi ljudi posebno trebalo da povedu računa pri kupovini voća i povrća i da isto operu u sapunu i toploj vodi.

Pročitajte i  Slavimo Sabor Presvete Bogorodice: Izgovorite ove reči da bi vas SREĆA PRATILA

On je naveo da je svaka površina opasnost kada je u pitanju Covid-19 i da bi zato i prodavci i kupci morali da dobro obrate pažnju, posebno jer u ovom slučaju mnogi dodiruju voće i povrće koje se prodaje.

– Setimo se da je svaka površina potencijalno kontamirana. I kao kod svake površine, tako i u slučaju voća i povrća, postoji rizik. Iako bi bila loša praksa da se svaki avokado testira na koronavirus, potrebno je da se ove namirnice dovoljno zaštite – rekao je on i naglasio da nije reč o visokom riziku, ali da ga svakako treba imati na umu.

Pročitajte i  Savet patrijarha Pavla: Kako opomenuti prijatelje i bližnje kada vidite da greše

Infektolog kaže da je najbolji način da sprečite eventualnu zarazu da voće i povrće operete sapunom čim ih donesete kući.

– Operite ih toplom vodom i sapunom, baš kao i ruke – rekao je Timoti.

Srbija Danas

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime