ОВО СИГУРНО НИСТЕ ЗНАЛИ: Инфектолози откривају како да ПРАВИЛНО дезинфикујете воће и поврће

0
3018

У јеку епидемије коронавируса, појављују се бројни савети о том шта би све треба дезинфиковати како би вирус био спречен да уђе у организам.

Међу последњих таквим је и савет професора инфектолога из Сиднеја, Тимотија Њусама који каже да би људи посебно требало да поведу рачуна при куповини воћа и поврћа и да исто оперу у сапуну и топлој води.

Pročitajte i  Вечерас ТАЧНО у ОВО време погледајте у НЕБО и ЗАШТИТИТЕ се!

Он је навео да је свака површина опасност када је у питању Цовид-19 и да би зато и продавци и купци морали да добро обрате пажњу, посебно јер у овом случају многи додирују воће и поврће које се продаје.

– Сетимо се да је свака површина потенцијално контамирана. И као код сваке површине, тако и у случају воћа и поврћа, постоји ризик. Иако би била лоша пракса да се сваки авокадо тестира на коронавирус, потребно је да се ове намирнице довољно заштите – рекао је он и нагласио да није реч о високом ризику, али да га свакако треба имати на уму.

Pročitajte i  Духовски уторак, празник обележен црвеним словом у календару који доноси срећу уколико ставите у џеп једну ствар

Инфектолог каже да је најбољи начин да спречите евентуалну заразу да воће и поврће оперете сапуном чим их донесете кући.

– Оперите их топлом водом и сапуном, баш као и руке – рекао је Тимоти.

Србија Данас

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име