Палачинке су увек добородошле, а овога пута за вас смо издвојили рецепт за изврсну посластицу са бундевом која ће вас одушевити!
Нека вам једна шољица буде мера за све састојке. Ако желите више палачинки, користите шолљицу веће запремнине.
Састојци: 2 јајета, 2 шољице оштрог брашна, 1 шољица пиреа од бундеве, 3 велике кашике маслаца, 4 велике кашике шећера, 2 прстохвата соли, 1 шољица млека, 2 мале кашичице прашка за пециво.
Припрема:
Отопите маслац.
У посуди размутите јаја, додајте шећер, со, маслац и пире од бундеве па све добро промешајте или умутите миксером.
Затим брашно помешајте с прашком за пециво, а онда млеко додајте у смесу.
Ако приметите да вам је смеса превише ретка или густа, слободно по потреби додајте још мало брашна или млека.
Умутите смесу и пеците палачинке у тигању.
Савети: Ако желите, палачинке можете пунити чоколадом.
Насецкајте мало чоколаде на мање комадиће или себи олакшајте посао тако што ћете купити чоколадне капљице.
Одвојте пола смесе и ставите у тигањ.
Одмах палачинку посипајте с мало чоколадних капљица и преко тога прелијте са још пола смесе.
Палачинке можете обогатити и зачинима који се традиционално слажу уз бундеву попут цимета, мушкатног орашчића и клинчића. Сјајан додатак биће и сируп од јавора.
Извор: Стил, Задовољна.хр