За пањ торту потребно вам је:
Кора: 6 беланаца, 5 кашика шећера, 100 г млевених ораха, 2 кашике брашна,
Крем: 6 жуманаца, 5 кашика шећера, 250 г путера, 200 г шећера у праху, 150 г јаке црне чоколаде
Још: 50 гр шећера, 50 г ораха
Припрема:
загрејте рерну на 200 степени, улупајте беланца са шећером и мутите док се шећер потпуно не отопи. У ту смесу додајте млевене орахе и брашно и добро умешајте док се материјали не сједине. Смесу истресите у плех премазан уљем и пеците 15 минута.
Печену кору увијте у мокру крпу и тако оставите да се хлади.
За то време на пари скувајте жуманце и шећер. Кувајте петнаестак минута, а затим склоните са ватре и додајте чоколаду. Мешајте док се шоколада не отопи, а онда смесу оставите по страни да се охлади.
Док се чоколада хлади отопите 50 грама шећера, додајте орахе, а затим смесу итресите у подмазан плех и сачекајте да се охлади.
Улупајте маргарин са шећером у праху па му додајте охлађен крем са чоколадом и миксирајте. Додајте на крају млевене карамелизоване орахе па све измешајте. Одмотајте кору, па нанесите 3/4 фила, увијте ролат и остатком фила намажите ролат около. По жељи додатно декоришите.
Пањ торту држите у фрижидеру 2 сата па је онда можете послужити.